Spring naar de inhoud

Broodje préparé – Italian style

Een lekker broodje préparé voor tijdens de lunch, dat smaakt mij altijd. Ik maakte er deze keer een twist op met Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes. Kortom: een broodje…

Gevulde pannenkoeken met chocolade

Mijn lief en ik zijn helemaal verzot op pannenkoeken. Je kan dan ook al raden wat er op zondagochtend vaak op onze ontbijttafel staat.. 🙂 Al scrollend door Pinterest kwam…

Gezonde eiersalade met avocado

De lente is in het land en in mijn bord! Hoe veel ik ook hou van stoofpotjes die uren hebben staan stoven of dikke soepen, de goesting in lekkere, lichte lentegerechtjes…

Ovenschotel met zalm en prei

Ovenschotels fotograferen, dat vind ik vaak een moeilijke klus. Meestal smaakt zo’n schaal vol lekkere ingrediënten echt heerlijk maar toch ziet het er maar “zo-zo” uit wanneer je het vastlegt…

Pindakaas granola

Mijn favoriete ontbijtje op dit moment is toch wel deze pindakaas granola met verse kaas. Zo wat elk weekend maak ik een nieuwe lading klaar waardoor de hele keuken zaaaalig…

Gezonde appelbeignets

Appelbeignets zijn suuuper lekker maar de voornaamste reden waarom ik ze thuis niet vaak klaarmaakte was omdat ik telkens er tegenop zag om te frituren. Dat is, vind ik toch,…

Bulgursalade met geroosterde bloemkool en zalm

Deze bulgursalade met geroosterde bloemkool en zalm is een heerlijk lunchgerechtje dat je perfect op voorhand kan mealpreppen. Zowel koud als warm is het een echte aanrader!

Courgettepannenkoekjes met zalm

Mag het voor de lunch wel eens iets anders zijn dan brood? Dan heb ik het ideale receptje voor jou! Lekker, licht en ook nog eens gezond, deze courgettepannenkoekjes met…

Luchtige witte chocolademousse

I looooove chocolademousse maar wel op één voorwaarde: hij mag niet te zwaar zijn. Zo’n mousse die als een blok beton op je maag valt, daar ben ik geen fan…

Mini boules de berlin

De feestdagen komen eraan! En als er iets is wat ik de afgelopen jaren geleerd heb is het wel: jezelf overeten is nooit goed! Een handig trucje daarvoor is om…

Mini aubergine pizza’s

Pizza eten hoeft niet altijd zwaar en ongezond te zijn. Ik maak vandaag een lichtere en ook gezondere versie: mini aubergine pizza’s. Door de deegbodem te vervangen door een bodem…

Wraps met kip en groentjes

Deze maand organiseerde To Good To Go voor de eerste keer de Zero Food Waste Week: 7 dagen zonder voedselverspilling. Waarom? Omdat voedselverspilling een groot probleem is. Meer dan 1/3…

Moelleux van chocolade

Men vroeg eens aan een 10.000 Belgen: wat is jouw favoriete bakrecept? Als grote winnaar kwam de moelleux van chocolade uit de bus. Verrassend? Misschien wel nu cupcakes, bubble waffles…

Shakshuka

Vandaag een nieuw Midden-Oosters receptje op de blog: shakshuka! Shakshuka is een van origine een mediterrane ontbijtschotel maar wordt hier ook vaak als lunch of avondmaal klaargemaakt. Traditioneel bevat het…

Gegrilde courgette met parmaham, meloen en burrata

Gegrilde courgette met parmaham, meloen en burrata! Supersnel gemaakt met de verse & locale ingrediënten die ik bestelde via de online supermarkt Crisp! Dankzij de app van Crisp bestel je…

Krokantjes van comté met steak tartaar

Wist je dat.. krokantjes van kaas echt super easy te maken zijn en er meteen heel fancy uitzien? Ik serveer ze vaak met er een klein lepeltje steak tartaar op.…

Pina Colada ontbijtbowl

Vandaag start ik mijn dag met wat tropical vibes en kleur in mijn bord want mijn ontbijtje of the day is een heuse pina colada ontbijtbowl! Deze maak ik met…

Asperges à la Flamande met surimi

Asperges.. you hate it or you love it. Ik zit in het laatste kamp en ben wel fan van het witte goud. Het liefst van al eet ik ze zonder…

Ijskoffie op twee manieren

De zomer komt eraan dus vervang ik mijn dampende kopje zwarte goud weldra voor een koude en verfrissende versie: de ijskoffie! Wie mij volgt op Instagram ziet daar regelmatig wel…

Toast met geitenkaas en verse vijgen

Op dagen dat ik van thuis uit werk gebeurt er steevast hetzelfde: rond een uur of tien ’s ochtends begin ik al na te denken over wat ik wil eten…

Spirelli met rode pesto en aubergine

Wat eten we vandaag?! Een lekker pastagerechtje: spirelli met rode pesto en aubergine. Een heerlijke combo. En die rode pesto? Die maken we gewoon zelf want dat is absoluut niet…

Fluffy pannenkoekjes met verse kaas

Iets wat ik altijd op voorraad heb in mijn diepvries? Deze fluffy pannenkoekjes! Ik maak in één keer een grote hoeveelheid, vries ze in en dan heb ik op drukke…

Mocktail met gember en passievrucht

It’s summertime!! Ik ben al helemaal in the mood voor lekkere verfrissende drankjes. Mijn favoriet van het moment? Deze mocktail met gember en passievrucht. Super easy om te maken maar…

Affogato met chocolade

Affogato is een ijsdessert uit Italië waarbij er warme espresso gegoten wordt over een bolletje ijs. Hemels is dat! Ik maakte er een superdeluxe versie van door er nog slagroom…
1 2 3 13