Toffe adresjes, tips & tricks, samenwerkingen en veel meer in mijn blog
Toffe adresjes, tips & tricks, samenwerkingen en veel meer in mijn blog
Welk restaurant is de moeite waard om eens uit te proberen? En welke keukentips & tricks zijn echt lifechanging? Ik deel het graag met jullie!
Tips om een gezellig aperitiefmoment te organiseren
Niets zo leuk als tijdens de zomermaanden familie en vrienden uit te nodigen voor een gezellig aperitiefmoment. Ik geef graag enkele tips om een geslaagde apéro te organiseren!
GETEST: Sage Smart Oven Pizzaiolo + tips voor de perfecte pizza
Kunnen jullie ook zo genieten van een heerlijke pizza? Rijkelijk belegd, met een krokante korst, gebakken in een steenoven.. Jep, zelfs als ik er nog maar aan denk loopt het water mij al in de mond! En weet je wat nog beter is? Zulke pizza’s kan je gewoon ook thuis zelf maken. En wel met de Smart Oven Pizzaiolo van Sage! Ik testte dit toptoestel uit en vertel er je graag alles over. Hoe werkt de Pizzaiolo? De Pizzaiolo is…
GETEST: de Boho-Tiffin lunchbox
In de keuken ben ik steevast op zoek naar kwalitatieve producten. Zowel de ingrediënten die ik gebruik als de tools aan koken en eten te pas komen onderwerp ik aan een stevige keuring. Maar het oog wil natuurlijk ook wat! Dus word ik extreem blij van producten waar kwaliteit en design hand in hand gaan. En zo ontdekte ik onlangs Boho-Tiffin: een traditionele Indiase lunchbox in een uitgesproken jasje. Niet enkel ideaal voor je lunch en snacks lekker koel in…
5 cadeautips voor foodies
De feestdagen komen er weer aan! Misschien liggen er bij jou al heel wat pakjes onder de kerstboom te wachten om opengemaakt te worden of wie weet ben jij nog op zoek naar het perfecte cadeau om iemand uit je familie of vriendenkring mee te verrassen. Is die persoon toevallig iemand die graag eet en graag kookt, kortom een echte foodie? Dan heb ik hier een aantal leuke cadeautips voor jou in de aanbieding! Kookboeken Elk jaar komen er heel…
Royal Belgian Caviar, Belgische kaviaar met een verhaal
Kaviaar, het is en blijft een echte delicatesse die wereldwijd gesmaakt wordt. Het zwarte goud werd eeuwen geleden al voor het eerst gegeten door de Perzen en later populair gemaakt door de Russen. Ook vandaag de dag wordt een groot deel van alle kaviaar nog in die contreien geproduceerd maar wij moeten het helemaal niet zo ver gaan zoeken. In ons eigen landje, meer bepaald in het Kempische Turnhout, wordt er echte Belgische (!) kaviaar gemaakt. Ik stel graag aan…
Restaurant Magis
Een vakantie is voor mij pas geslaagd als er lekker eten aan de pas komt. Normaal gingen we dit jaar met de hele familie naar Zuid-Afrika maar daar stak Corona helaas een stokje voor. Uitstellen dan maar die handel en dus gingen we op zoek naar iets leuks dichter bij huis. Onze nieuwe bestemming werd: de Voerstreek! Slechts een dik uurtje rijden vanuit Antwerpen en toch voel je je meteen in een andere wereld. Uiteraard ging ik op zoek naar…
GETEST: Barbecook Alexia
Als jij “zomer” zegt, dan zeg ik.. buiten eten en buiten koken! Zalig vind ik dat, genieten op het terras van een lekker gerechtje met een fris drankje erbij. En buiten koken, dat doe ik natuurlijk op de barbecue! Al heel wat jaren is de Joya tafelbarbecue van Barbecook mijn trouwe bondgenoot. Deze kleine houtskoolbarbecue is ideaal als je met twee bent. Hij is snel in gebruik en handig in onderhoud. Perfect voor wie slechts een klein terras ter beschikking…
Okonomiyaki, Japanse streetfoodgerechten bij OKOZ
Aan goede voornemens maken aan het begin van een nieuw jaar doe ik nooit mee. I go with the flow en merk vanzelf wel wanneer ik iets moet bijsturen. Onlangs viel het mij wel op dat het lang geleden was dat ik nog eens een eetadresje in mijn geliefde Antwerpen uitgeprobeerd had. Ik liep door het centrum en merkte tal van leuke zaakjes op die voor mij helemaal nieuw waren. En daaruit liet ik dan voor één keer toch een…
Restaurant Hert
“Seg, wat moet ik u kopen voor uw verjaardag??”. Elk jaar opnieuw een moeilijke vraag.. Meestal heb ik echt niets nodig en ik hou ook niet van veel te veel (overbodige) spullen in huis. Dus zijn mijn papa en ik enkele jaren geleden maar gestopt met voor mekaar zomaar iets te kopen. In de plaats daarvan gaan we elke verjaardag samen een nieuw restaurantje uittesten. Super tof en ik ben er van overtuigd dat de ervaringen en de herinneringen mij…
Het perfecte kopje koffie met BRITA
Voor mij gaat er niets boven mijn dag beginnen met een heerlijk kopje koffie. Toen ik enkele weken geleden een uitnodiging kreeg van BRITA om een koffie-workshop te volgen bij Caffènation in Antwerpen was ik dan ook meteen enthousiast! Nu vragen jullie je misschien af wat BRITA, gekend van hun waterfiltersystemen, te maken heeft met koffie? Wel, dat is heel simpel: koffie bestaat namelijk voor 98% uit water. Voor het perfecte kopje koffie kan je dus maar beter het beste…