Spring naar de inhoud

Spirelli met rode pesto en aubergine

Wat eten we vandaag?! Een lekker pastagerechtje: spirelli met rode pesto en aubergine. Een heerlijke combo. En die rode pesto? Die maken we gewoon zelf want dat is absoluut niet…

Fluffy pannenkoekjes met verse kaas

Iets wat ik altijd op voorraad heb in mijn diepvries? Deze fluffy pannenkoekjes! Ik maak in één keer een grote hoeveelheid, vries ze in en dan heb ik op drukke…

Mocktail met gember en passievrucht

It’s summertime!! Ik ben al helemaal in the mood voor lekkere verfrissende drankjes. Mijn favoriet van het moment? Deze mocktail met gember en passievrucht. Super easy om te maken maar…

Affogato met chocolade

Affogato is een ijsdessert uit Italië waarbij er warme espresso gegoten wordt over een bolletje ijs. Hemels is dat! Ik maakte er een superdeluxe versie van door er nog slagroom…

Muffins met chocolade en banaan

Op zondag hou ik al eens graag een baknamiddag. En dan ga ik aan de slag met wat ik nog kan vinden in de keuken. Deze week waren dat wat…

Hotdogs met konijn en mango-paprika-avocadosalsa

Hotdogs met konijn en mango-paprika-avocadosalsa?! Yess, I know, geen alledaags gerecht. Maar zeker wel de moeite waard om eens klaar te maken. Ik leerde als kind konijn eten bij mijn…

Boterham met Boursin-zalmsalade

Nu thuiswerken nog steeds aan de orde is wil dat zeggen dat er ’s middags at home ook geluncht moet worden. Ik probeer zo veel mogelijk voor afwisseling te zorgen:…

Galette met gekaramelliseerde ui en kaas

Vandaag op het menu: een heerlijke klassieker uit de Franse keuken. Een galette met gekaramelliseerde ui en kaas. Een heel erg simpel gerecht maar je moet er wel voldoende tijd…

Oeufs en cocotte met gerookte zalm

I’m back in business na een kleine pauze! En wel met een heerlijk ontbijtreceptje dat poepsimpel is maar er wel heel erg leuk uit ziet: oeufs en cocotte met gerookte…

Lamskoteletjes met groene asperges en geplette aardappeltjes

Het laatste receptje van 2021! En daarvoor ging ik aan de slag met de plancha van Cuisinart! Een heel leuk en handig toestel dat je zowel binnen als buiten kan…

Kaiserschmarrn

De Oostenrijkse versie van pannenkoeken? Dat zijn kaiserschmarrn! Heerlijk luchtige stukjes deeg, gekaramelliseerd en geserveerd met poedersuiker en confituur of compote. Lekker als ontbijt, dessert of vieruurtje en ideaal om…

Pralinémousse

Nog op zoek naar een feestelijk dessertje en mag het eens een tikkeltje anders zijn dan de klassieke chocolademousse? Dan is deze pralinémousse echt een aanrader. De heerlijke hazelnootsmaak van…

Zelf garnaalkroketten maken

Eens zelf garnaalkroketten maken. Een activiteit die al een tijdje op mijn to do lijstje stond! Vorige week waagde ik er mij voor de eerste keer aan. Met een tikkeltje…

Pasta met truffelroomsaus en parmaham

Op zoek naar een feestelijke gerechtje dat je stress-vrij kan maken tijdens de feestdagen? Search no more, deze pasta met truffelroomsaus en parmaham is precies wat je moet hebben! Easy…

Verlorenbroodrolletjes met praliné

Zien ze er niet fantastisch uit, deze verlorenbroodrolletjes met praliné? Wie wil nu zó zijn dag niet beginnen?! Verloren brood is al heel erg lang één van mijn favoriete ontbijtjes…

Ravioli met pompoen en geitenkaas

Vandaag een receptje voor als je eens wat meer tijd hebt om in de keuken te staan want we gaan zelf pasta maken! Heel leuk om te doen maar het…

Halloween chocoladepudding

Halloween is coming! En dus maakte ik een heerlijk dessertje om duimen en vingers bij af te likken, helemaal in thema! Het werd een Halloween chocoladepudding met een vleugje sinaasappel.…

Chocolademousse

Chocolademousse waar je je lepel recht in kan zetten? Da’s niets voor mij, veel te zwaar! Ik geniet meer van een zachte en luchtige mousse zoals deze. Met melkchocolade, want…

Verloren brood met rood fruit

Waarvoor je mij altijd mag wakker maken op zondag ochtend? Verloren brood! Het is echt één van mijn favoriete ontbijtjes in het weekend. Niet enkel omdat het een handig receptje…

Hartig verloren brood met Boursin

Hebben jullie enig idee hoeveel voedsel we jaarlijks met z’n allen verspillen? In 2019 was dat zo’n 391 miljoen ton. Dat is enorm, enorm veel. Daarom werd 29 september gekroond…

Raspberry Daiquiri

Let talk cocktails! Cocktails drinken vind ik fijn maar ze zelf maken, dat is een ander paar mouwen. Ik hou er niet van om veel verschillende flessen, moeilijke technieken of…

Millionaires shortbread

Vandaag een Schotse delicatesse op het menu: shortbread! Een heerlijk broos zandkoekje gemaakt van boter, bloem en suiker. Shortbread bestaat in heel wat vormen en uitvoeringen. Ik ga voor een…

Mini ontbijtpizza’s

Pizza als ontbijt? Wat een feest! Deze mini ontbijtpizza’s passen perfect bij een heerlijke brunch en zijn ideaal om een restje ham en wat eitjes in op te werken! Als…

Chocolade chiapudding

Met slechts vier ingrediënten (en een paar toppings) een heerlijk ontbijtje slash dessertje op tafel toveren? Yess we can: chocolade chiapudding! Chiazaadjes vind ik echt de max. Ze bevatten veel…