Cheesy puree met bospaddenstoelen en een eitje
Cheesy puree met bospaddenstoelen en een eitje
Hoofdgerecht
Vandaag op het menu: een lekker winters én bovendien vegetarisch receptje, cheesy puree met bospaddenstoelen en een eitje. Ik werk het gerechtje bovendien af met een scheutje truffelolie wat meteen voor een feestelijke toets zorgt, zodat dit bordje ook niet zou misstaan op de feesttafel! Wil je er toch graag wat vlees bij? Enkele spekblokjes of sneetjes pancetta passen perfect. Laat het smaken & ik wens jullie alvast fijne feestdagen toe!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
- 6 grote, bloemige aardappelen
- 1 scheut melk
- 1 blok Entremont Comté
- 500 gr bospaddenstoelen
- Enkele blaadjes verse salie, fijngehakt
- 4 eieren
- 1 scheut azijn
- Peper – zout – nootmuskaat
- Boter – truffelolie
Hoe maak je het?
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water
- Giet ze af en stamp ze fijn met een pureestamper
- Voeg een flinke scheut melk toe
- Rasp de helft van de Comté fijn en meng onder de warme puree
- Breng de puree vervolgens nog extra op smaak met peper, zout en nootmuskaat
- Smelt een klontje boter in een pan op een hoog vuur
- Bak er de bospaddenstoelen in aan
- Voeg de salie toe en kruid met peper en zout
- Breng een steelpannetje met water en een scheut azijn aan de kook op het vuur
- Pocheer er één voor één de eitjes in
- Verdeel de puree over bordjes
- Schep er de gebakken bospaddenstoelen over
- Schik er een eitje bovenop
- Rasp er nog wat van de resterende Comté kaas over
- Werk af met extra blaadjes salie en wat truffelolie
Dit recept voor cheesy puree met bospaddenstoelen en een eitje uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Entremont.
Categorieën:
Feest
Kaas
Vegetarisch
Tags:
Comté kaas
Puree kaas
Puree met kaas
Vegetarisch feestgerecht
Veggie feestgerecht