Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

  • 6 grote, bloemige aardappelen
  • 1 scheut melk
  • 1 blok Entremont Comté
  • 500 gr bospaddenstoelen
  • Enkele blaadjes verse salie, fijngehakt
  • 4 eieren
  • 1 scheut azijn
  • Peper – zout – nootmuskaat
  • Boter – truffelolie

Hoe maak je het?

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water
  • Giet ze af en stamp ze fijn met een pureestamper
  • Voeg een flinke scheut melk toe
  • Rasp de helft van de Comté fijn en meng onder de warme puree
  • Breng de puree vervolgens nog extra op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  • Smelt een klontje boter in een pan op een hoog vuur
  • Bak er de bospaddenstoelen in aan
  • Voeg de salie toe en kruid met peper en zout
  • Breng een steelpannetje met water en een scheut azijn aan de kook op het vuur
  • Pocheer er één voor één de eitjes in
  • Verdeel de puree over bordjes
  • Schep er de gebakken bospaddenstoelen over
  • Schik er een eitje bovenop
  • Rasp er nog wat van de resterende Comté kaas over
  • Werk af met extra blaadjes salie en wat truffelolie

Dit recept voor cheesy puree met bospaddenstoelen en een eitje uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Entremont.

Categorieën:

Feest
Kaas
Vegetarisch

Tags:

Comté kaas
Puree kaas
Puree met kaas
Vegetarisch feestgerecht
Veggie feestgerecht

Bekijk ook...

Linguine met bospaddenstoelen en spek

Vandaag heb ik weer een nieuw herfstig receptje voor jullie in de aanbieding: linguine met bospaddenstoelen en spek. Ik ben echt gek op champignons in alle vormen en maten en…

Risotto met bospaddenstoelen en een gepocheerd eitje

Risotto met bospaddenstoelen is een alom gekende klassieker uit de Italiaanse keuken. Super lekker vind ik maar toch ga ik vandaag eens voor een risotto met een twist. De Parmezaanse…

Kalfsvlees met pastinaak-aardappelcrème en champignons

Een feestelijk hoofdgerecht waar weinig werk aan is? Check! Dit jaar staat er namelijk een heerlijk stukje kalfsvlees op mijn menu. Kalfsvlees is lekker veelzijdig, mals en enorm smaakvol. Ik…

Champignonroomsoep met oregano en tijm

Een lekker romig soepje, dat smaakt altijd! Aangezien ik ontzettend gek ben op champignons verwerk ik ze niet enkel in mijn hoofdgerechten maar ook al eens graag in soep. Met…