Chocolate chip scones
Chocolate chip scones
Ontbijt
Hebben jullie al wel eens scones gegeten? Of zelf gebakken? Ik ben gek op deze Engelse broodjes! In het Verenigd Koninkrijk worden ze meestal gegeten met confituur of jam en clotted cream. Ik maakte een variant, chocolate chip scones, en serveer ze met een lekker chocoladesausje on the side. Heerlijk voor op een ontbijt of brunch met familie en vrienden! PS: Scones zijn het allerlekkerst als ze net uit de oven komen!
Wat heb je nodig?
Voor de scones (+- 15 stuks):
- 250 gr bloem
- 50 gr suiker
- 1/4 tl zout
- 2 tl bakpoeder
- 115 gr koude boter, in blokjes
- 75 ml melk
- 1 ei
- 100 gr Côte d’Or pure chocolade
Voor het chocoladesausje:
- 100 gr Côte d’Or melkchocolade
- 1 scheutje melk
Hoe maak je het?
- Doe de bloem, de suiker, het zout en het bakpoeder in een kom
- Meng onder mekaar met een garde of spatel
- Voeg de koude blokjes boter toe
- Kneed met je handen tot een samenhangend deeg, er mogen nog stukjes boter zichtbaar zijn
- Voeg vervolgens de melk en het ei toe
- Roer onder het deeg met een spatel tot alles goed gemengd is
- Hak de pure chocolade in stukjes
- Meng als laatste nog onder het deeg
- Het deeg kan een beetje nat en sticky aanvoelen, dat is normaal
- Bestuif je werkoppervlak royaal met een laag bloem
- Leg er het deeg op en rol het tot +- 2 cm dikte
- Steek er met een kleine dresseerrring rondjes uit
- Leg de deegrondjes op een met bakpapier beklede bakplaat
- Bak de scones 16 à 18 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
- Maak ondertussen het chocoladesausje door de chocolade samen met een scheutje melk te smelten
- Serveer de scones met het chocoladesausje en eventueel nog wat extra confituur
- Klaar!
Dit recept voor chocolate chip scones uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Côte d’Or.
Categorieën:
Gebak
Zuivel
Tags:
Chocolate chip scones recept
Scones bakken
Scones maken
Scones recept
Zelf scones maken