Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor de scones (+- 15 stuks):

  • 250 gr bloem
  • 50 gr suiker
  • 1/4 tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 115 gr koude boter, in blokjes
  • 75 ml melk
  • 1 ei
  • 100 gr Côte d’Or pure chocolade

Voor het chocoladesausje:

  • 100 gr Côte d’Or melkchocolade
  • 1 scheutje melk

Hoe maak je het?

  • Doe de bloem, de suiker, het zout en het bakpoeder in een kom
  • Meng onder mekaar met een garde of spatel
  • Voeg de koude blokjes boter toe
  • Kneed met je handen tot een samenhangend deeg, er mogen nog stukjes boter zichtbaar zijn
  • Voeg vervolgens de melk en het ei toe
  • Roer onder het deeg met een spatel tot alles goed gemengd is
  • Hak de pure chocolade in stukjes
  • Meng als laatste nog onder het deeg
  • Het deeg kan een beetje nat en sticky aanvoelen, dat is normaal
  • Bestuif je werkoppervlak royaal met een laag bloem
  • Leg er het deeg op en rol het tot +- 2 cm dikte
  • Steek er met een kleine dresseerrring rondjes uit
  • Leg de deegrondjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bak de scones 16 à 18 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
  • Maak ondertussen het chocoladesausje door de chocolade samen met een scheutje melk te smelten
  • Serveer de scones met het chocoladesausje en eventueel nog wat extra confituur
  • Klaar!

Dit recept voor chocolate chip scones uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Côte d’Or.

Categorieën:

Gebak
Zuivel

Tags:

Chocolate chip scones recept
Scones bakken
Scones maken
Scones recept
Zelf scones maken

Bekijk ook...

Chocoladecake met chocoladeganache

Een lekkere en luchtige chocoladecake. Wie kan daar nu aan weerstaan?! Ik in ieder geval niet want terwijl ik dit schrijf ben ik alweer van mijn derde stuk aan het…

Chocolademousse

Chocolademousse waar je je lepel recht in kan zetten? Da’s niets voor mij, veel te zwaar! Ik geniet meer van een zachte en luchtige mousse zoals deze. Met melkchocolade, want…

Moelleux van chocolade

Men vroeg eens aan een 10.000 Belgen: wat is jouw favoriete bakrecept? Als grote winnaar kwam de moelleux van chocolade uit de bus. Verrassend? Misschien wel nu cupcakes, bubble waffles…

Chewy chocoladekoekjes

Chewy chocoladekoekjes.. dat wil zeggen dat ze lekker krokant zijn aan de buitenkant en toch zalig zacht vanbinnen! Hemels vind ik dat! Deze koekjes zijn het ideale vieruurtje bij een…