Spring naar de inhoud

Deze chocoladetaart is pure nostalgie voor mij. Het recept is afkomstig van mijn grootouders en zij maken deze “charlotte met een vulling van stevige chocolademousse” voor elke feestelijke gelegenheid al minstens zo lang als ik leef. Onlangs waren mijn zusje en ik jarig en wat mocht er uiteraard niet ontbreken op ons feestje? Juist.. oma & opa’s chocoladetaart!

PS: Omdat de vulling best wel wat tijd nodig om op te stijven maak je deze taart best een dag op voorhand!

Oma en opa’s chocoladetaart

Nodig?

  • 250 gr boter, op kamertemperatuur
  • 7 eieren
  • 250 gr bloemsuiker
  • 100 gr pure chocolade
  • 100 gr melkchocolade
  • 2 pakken boudoirkoekjes
  • 1 reepje witte chocolade

Hoe?

  • Scheid de eieren
  • Klop het eiwit tot stijve pieken
  • Klop de boter luchtig in de keukenrobot
  • Meng de eigelen en de bloemsuiker onder de boter
  • Klop tot een luchtige, homogene massa
  • Smelt de chocolade en meng deze onder het beslag
  • Spatel nu in drie delen het eiwit onder het mengsel
  • Neem een springvorm
  • Vul een bakje met een bodempje water
  • Snijd een centimeter van elk boudoir koekje af
  • Doop nu de onderkant in het water en zet het rechtop in de springvorm
  • Herhaal tot de vorm rondom volledig vol staat
  • Verdeel de afgesneden stukjes van de boudoirs over de bodem
  • Stort nu het chocolademengsel in de vorm
  • Plaats de taart een nachtje in de koelkast
  • Werk de chocoladetaart af met geschaafde witte chocolade
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Oma & opa's chocoladetaart