Ovenschotel met gnocchi en tomaat
Ovenschotel met gnocchi en tomaat
Hoofdgerecht
Het gure weer van de afgelopen dagen doet mij verlangen naar hartverwarmende recepten. Ovenschotels bijvoorbeeld! En als die ook nog eens klaar zijn op 15 minuten is het helemaal feest! Deze ovenschotel met gnocchi en tomaat is één van mijn favorietjes op drukke dagen. Het fijne er aan is ook dat je gerust kan variëren in ingrediënten en zo ook je koelkastrestjes kan opwerken. Denk maar aan wat chorizo of kip toevoegen, de spinazie vervangen door paprika of aubergine, verse tomaten gebruiken... alles kan!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
- 500 gr gnocchi
- 1 rode ui
- 1 teentje look
- 250 gr jonge spinazieblaadjes
- 700 gr kerstomaatjes (uit blik of bokaal)
- 2 bollen mozzarella
- 1 tl gedroogde oregano
- enkele blaadjes verse basilicum
- peper – zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Kook de gnocchi gaar in kokend, gezouten water tot ze boven komen drijven (+- 2 à 3 minuten)
- Maak ondertussen de saus
- Snipper de ui fijn en pers het teentje look
- Stoof de ui en look aan in een scheutje olijfolie
- Voeg de blaadjes spinazie toe
- Laat een paar minuutjes op een zacht vuurtje stoven
- Voeg de kerstomaatjes toe
- Kruid het geheel met peper en zout
- Giet de gnocchi af en meng ze onder de saus
- Schep het geheel in een grote ovenschaal
- Scheur de bolletjes mozzarella in stukken en verdeel over de gnocchi
- Hak enkele blaadjes basilicum fijn en strooi over de mozzarella samen met de gedroogde oregano
- Plaats de ovenschotel nog enkele minuten onder de grill in de oven tot de mozzarella mooi gesmolten is
- Klaar!
Dit recept voor ovenschotel met gnocchi en tomaat uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Categorieën:
Ovenschotel
Pasta
Vegetarisch
Tags:
Gnocchi koken
Gnocchi ovenschotel
Gnocchi pasta
Gnocchi recepten
Gnocchi tomatensaus
Ovenschotel met pasta
Ovenschotel tomaat mozzarella
tomaat mozzarella oven