Spring naar de inhoud

Het gure weer van de afgelopen dagen doet mij verlangen naar hartverwarmende recepten. Ovenschotels bijvoorbeeld! En als die ook nog eens klaar zijn op 15 minuten is het helemaal feest! Deze ovenschotel met gnocchi, tomaat, spinazie en mozzarella is één van mijn favorietjes op drukke dagen. Het fijne er aan is ook dat je gerust kan variëren in ingrediënten en zo ook je koelkastrestjes kan opwerken. Denk maar aan wat chorizo of kip toevoegen, de spinazie vervangen door paprika of aubergine, verse tomaten gebruiken… alles kan! 😀

Nodig? (voor 4 personen)

  • 500 gr gnocchi (uit de versafdeling)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • 250 gr jonge spinazie
  • 700 gr gepelde Datterini tomaatjes of kerstomaatjes (uit blik of bokaal)
  • 2 bollen mozzarella (of 250 gr)
  • enkele blaadjes basilicum
  • peper – zout
  • olijfolie

Hoe?

  • Kook de gnocchi gaar in kokend, gezouten water tot ze boven komen drijven (+- 3 à 4 min)
  • Maak ondertussen de saus
  • Snipper de ui fijn en pers het teentje look
  • Stoof de ui en look aan in een scheutje olijfolie
  • Voeg de spinazie toe en laat een paar minuutjes op een zacht vuurtje stoven
  • Voeg de datterini tomaatjes toe
  • Kruid met peper en zout
  • Giet de gnocchi af en meng ze onder de saus
  • Schep het geheel in een grote ovenschaal
  • Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de gnocchi
  • Hak enkele blaadjes basilicum fijn en strooi over de mozzarella
  • Plaats de ovenschotel nog enkele minuten onder de grill tot de mozzarella mooi gesmolten is
  • Klaar!