Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

  • 1 vel bladerdeeg
  • 200 gr spekblokjes
  • 4 stronkjes witloof
  • 1 el honing
  • 2 eieren
  • 250 ml Campina culinaire room
  • peper – zout – nootmuskaat
  • boter

Hoe maak je het?

Om het deeg lekker krokant te maken moet je het eerst blindbakken. Dat doe je zo:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Neem een ingeboterde en ingebloemde taartvorm
  • Bekleed deze met het vel bladerdeeg
  • Vouw het overtollige deeg naar binnen toe
  • Druk de randjes goed aan
  • Prik met een vork verschillende keren in de bodem
  • Leg nu een vel bakpapier in de taartvorm en verzwaar met bakgewichtjes (dit kunnen speciale bakgewichtjes uit een kookwinkel zijn maar je kan even goed werken met bijvoorbeeld gedroogde linzen of ongekookte rijst)
  • Plaats nu de vorm ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden

Ga ondertussen verder met de rest van de bereiding:

  • Bak de spekblokjes krokant
  • Snij de witloofstronkjes in kleine reepjes
  • Voeg bij de spekblokjes en stoof gaar
  • Kruid met peper, zout en honing
  • Klop de eieren los
  • Meng ze met de room, peper, zout en een snuifje nootmuskaat
  • Schep het gestoofde witloof en gebakken spekjes in de afgebakken bladerdeegbodem
  • Overgiet met het eiermengsel
  • Bak de quiche gedurende 30 minuten in de oven  op 180 graden
  • Serveer met een fris slaatje
  • Klaar!

Tip: Probeer de quiche zo snel mogelijk uit de bakvorm te halen wanneer hij klaar is, zo vermeid je dat de bodem week wordt.

Dit recept voor quiche met witloof en spek uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Categorieën:

Quiche

Tags:

Quiche bakken
quiche maken
Quiche met bladerdeeg
Quiche met spek
Quiche met witloof

Ontbijtsandwich met spek, ei en kaas

Voor wie het al wel eens een wat steviger ontbijt mag zijn: i’ve got you covered met deze ontbijtsandwich met spek, ei en kaas! Een ferme hap maar daarna kan…

Hartig verloren brood met Boursin

Hebben jullie enig idee hoeveel voedsel we jaarlijks met z’n allen verspillen? In 2019 was dat zo’n 391 miljoen ton. Dat is enorm, enorm veel. Daarom werd 29 september gekroond…

Bloemkool-broccolisoep met kaastoast

Nu het weer wat kouder begint te worden buiten komt er al wat vaker een dampend bordje soep op tafel, zoals deze bloemkool-broccolisoep met kaastoast. Ik maak meestal een grote…

Quiche met geroosterde bloemkool

Dat een quiche perfect is voor restverwerking moet ik jullie al lang niet meer vertellen. Verder blijft het ook een heel gemakkelijk en veelzijdig gerecht waar je alle kanten mee…