Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 6 à 8 personen

Voor de gebakken havermout:

  • 200 gr havermout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1,5 tl kaneel
  • 1/2 tl zout
  • 2 zoete appels
  • 2 eieren
  • 350 ml Campina halfvolle melk

Voor de crumble van pecannoten:

  • 50 gr bloem
  • 50 gr gehakte pecannoten
  • 50 gr koude boter, in blokjes
  • 20 gr suiker

Hoe maak je het?

  • Neem en grote kom en doe er alle droge ingrediënten in: de havermout, de vanillesuiker, het bakpoeder, de kaneel en het zout
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis
  • Rasp de appels met een grove rasp in stukjes
  • Voeg de stukjes appel, de eieren en de melk toe aan de droge ingrediënten in de kom
  • Roer alles goed onder mekaar en zet opzij terwijl je de crumble maakt
  • Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom
  • Kneed met je handen tot dikke kruimels
  • Neem een ovenschotel en schep er de havermout in
  • Verdeel er vervolgens de crumble over
  • Plaats de ovenschotel gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Serveer warm

Tip: Je kan de gebakken havermout ook in porties verdelen en in de koelkast bewaren om de volgende dagen nog van te eten. Warm de havermout dan gewoon opnieuw op in de (microgolf)oven.

Dit recept voor gebakken havermout – appeltaart style uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

 

Categorieën:

Fruit
Gebak

Tags:

Gebakken havermout
Havermout appel
Havermout appel crumble
Havermout appel kaneel
Havermout maken
Ontbijt met havermout

Bekijk ook...

Havermoutkoekjes met rozijnen

Anderhalf jaar geleden maakte ik een meer dan geweldige trip naar New York. The city that never sleeps en waar je op elk moment van de dag kan eten wat…

Brownie-havermoutpotjes

Een smeuïge, warme brownie als ontbijt? Wie kan daar nu aan weerstaan?! En ik spreek hier wel degelijk over een gezonde en voedzame versie, ideaal dus om je dag mee…

Havermoutpap met banaan en pindakaas

Op koude ochtenden verlang ik wel eens naar een warm ontbijtje. En dan is deze warme havermoutpap met banaan en pindakaas het perfecte recept. Lekker voedzaam en havermout zorgt er…

Zachte havermoutwafels

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. En toch durven we hier met z’n allen wel eens veel te weinig tijd aan besteden. Zeker op drukke dagen is…