Gebakken havermout – appeltaart style
Gebakken havermout – appeltaart style
Ontbijt
Koude ochtenden vragen om warme ontbijtjes! Deze gebakken havermout - appeltaart style is daar perfect voor. De crumble van pecannoten bovenop de havermout zorgt ervoor dat je echt het gevoel hebt dat je een stukje appeltaart aan het eten bent, echt herlijk genieten!
Wat heb je nodig?
Voor 6 à 8 personen
Voor de gebakken havermout:
- 200 gr havermout
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl bakpoeder
- 1,5 tl kaneel
- 1/2 tl zout
- 2 zoete appels
- 2 eieren
- 350 ml Campina halfvolle melk
Voor de crumble van pecannoten:
- 50 gr bloem
- 50 gr gehakte pecannoten
- 50 gr koude boter, in blokjes
- 20 gr suiker
Hoe maak je het?
- Neem en grote kom en doe er alle droge ingrediënten in: de havermout, de vanillesuiker, het bakpoeder, de kaneel en het zout
- Schil de appels en verwijder het klokhuis
- Rasp de appels met een grove rasp in stukjes
- Voeg de stukjes appel, de eieren en de melk toe aan de droge ingrediënten in de kom
- Roer alles goed onder mekaar en zet opzij terwijl je de crumble maakt
- Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom
- Kneed met je handen tot dikke kruimels
- Neem een ovenschotel en schep er de havermout in
- Verdeel er vervolgens de crumble over
- Plaats de ovenschotel gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Serveer warm
Tip: Je kan de gebakken havermout ook in porties verdelen en in de koelkast bewaren om de volgende dagen nog van te eten. Warm de havermout dan gewoon opnieuw op in de (microgolf)oven.
Dit recept voor gebakken havermout – appeltaart style uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.
Categorieën:
Fruit
Gebak
Tags:
Gebakken havermout
Havermout appel
Havermout appel crumble
Havermout appel kaneel
Havermout maken
Ontbijt met havermout