Ontbijtsandwich met spek, ei en kaas
Ontbijtsandwich met spek, ei en kaas
Lunch
Ontbijt
Voor wie het al wel eens een wat steviger ontbijt mag zijn: i've got you covered met deze ontbijtsandwich met spek, ei en kaas! Een ferme hap maar daarna kan je gegarandeerd de dag aan! ;-)
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen:
- 2 croissants
- 4 el tomatentapenade
- 4 plakjes Entremont Saveur d’Antan raclettekaas
- 2 eieren
- 4 sneetjes ontbijtspek
- 1 avocado
- Enkele sprietjes bieslook
- Peper – zout
- Boter
Hoe maak je het?
- Snijd de croissants open
- Besmeer ze zowel vanboven als vanonder met een eetlepel tomatentapenade
- Beleg de onderste helften met de plakjes raclettekaas
- Leg in de oven onder de grill tot de kaas mooi gesmolten is
- Kluts ondertussen de eieren met peper en zout
- Smelt een klontje boter in een pan op het vuur
- Giet er het eiermengsel in
- Roer tot stevige stukjes roerei
- Schep de stukjes roerei uit de pan
- Bak in dezelfde pan nu de sneetjes spek krokant
- Prak het vruchtvlees van de avocado fijn
- Kruid met peper en zout
- Haal de onderste croissanthelften uit de oven
- Beleg ze met stukjes roerei, sneetjes spek en geprakte avocado
- Sluit af met de bovenste croissant
- Werk nog af met wat fijngehakte bieslook
- Klaar!
Dit recept voor ontbijtsandwich met spek, ei en kaas uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Entremont.
Categorieën:
Broodjes en burgers
Zuivel
Tags:
Croissant kaas
Croissant met avocado
Croissant sandwich
Croissant spek ei
Ontbijtrecept
Ontbijtsandwich
Recept met spek en ei