Havermoutpannenkoeken
Havermoutpannenkoeken
Ontbijt
Havermoutpannenkoeken zijn dikwijls mijn lifesavers op drukke ochtenden waar ik eigenlijk geen tijd heb om een lekker en voedzaam ontbijt klaar te maken. Ik maak er een grote voorraad van op een rustige weekenddag en vries ze vervolgens in. Wanneer er dan zo'n hectische morgen aanbreekt hoef ik ze enkel nog maar op te warmen in de microgolfoven en er wat stukjes fruit bij te serveren. Klaar in een paar minuten en zo kan ik bovendien met genoeg energie aan de dag beginnen. Handig!!
Wat heb je nodig?
Voor 12 stuks:
- 150 gram havermout of havervlokken
- 150 gr zelfrijzende bloem
- 350 ml Campina halfvolle melk
- 2 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- boter om in te bakken
Om af te werken:
- Kiwi
- Passievrucht
- Chocolade decoratie (optioneel)
Hoe maak je het?
- Doe de havermout, de bloem, de melk, de eieren en de vanillesuiker in de blender
- Mix tot een glad beslag
- Smelt een klontje boter in een pannenkoekenpan
- Lepel er telkens twee eetlepels van het pannekoekenbeslag in
- Laat mooi goudbruin bakken en draai om
- Laat ook aan de andere kant mooi goudbruin bakken
- Herhaal tot het deeg volledig opgebruikt is
- Schik enkele pannenkoeken op een bord
- Schil de kiwi en snijd in stukjes
- Verdeel samen met de passievruchtpitjes over de pannenkoeken
- Werk nog af met chocolade decoratie
- Klaar!
Dit recept voor havermoutpannenkoeken uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.
Categorieën:
Fruit
Zuivel
Tags:
Gezonde pannenkoeken
Havermoutpannenkoeken
Havermoutpannenkoeken recept
Havermoutpannenkoeken zonder banaan
Haverpannenkoeken recept
Haverpannenkoeken zonder banaan
Pannenkoeken haver ei
Pannenkoeken met havermout