Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 10 stuks:

  • 1 pakje Charles reepaté
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • 1 grote rode appel
  • 1 mespuntje kaneel
  • 1 speculaaskoekje
  • Boter

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Rol het vel bladerdeeg open en snijd er kleine rechthoekjes uit
  • Snijd de wildpaté in reepjes van dezelfde lengte als de bladerdeegrechthoekjes
  • Rol in elk stukje bladerdeeg een reepje paté
  • Leg de worstenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bestrijk ze worstenbroodjes met losgeklopt eigeel
  • Bak ze vervolgens 20 à 25 minuten op 180 graden in de oven, tot ze goudbruin zijn
  • Schil ondertussen de appel en snijd deze in hele kleine blokjes
  • Stoof de blokjes aan in een klontje boter in een steelpannetje op het vuur
  • Smaak af met een mespuntje kaneel
  • Haal de worstenbroodjes uit de oven en verdeel er de gestoofde appeltjes over
  • Werk nog af met speculaaskruimels alvorens te serveren

Dit recept voor worstenbroodjes van paté met appel en speculaas uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Charles.

Categorieën:

Feest
Hapjes
Wild

Tags:

Hapje met paté
Hapje met wild
Hapje met wildpaté
Reepaté
Wildpaté
Wildpaté recept