Worstenbroodjes van paté met appel en speculaas
Worstenbroodjes van paté met appel en speculaas
Hapje
Niets zo lekker in het wildseizoen als een lekker stukje wildpaté! Ik ging aan de slag met de reepaté van Charles en maakte er deze overheerlijke worstenbroodjes van paté met appel en speculaas mee. Een lekker én bovendien ook eenvoudig hapje om te serveren tijdens de feestdagen!
Wat heb je nodig?
Voor 10 stuks:
- 1 pakje Charles reepaté
- 1 vel bladerdeeg
- 1 eigeel
- 1 grote rode appel
- 1 mespuntje kaneel
- 1 speculaaskoekje
- Boter
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Rol het vel bladerdeeg open en snijd er kleine rechthoekjes uit
- Snijd de wildpaté in reepjes van dezelfde lengte als de bladerdeegrechthoekjes
- Rol in elk stukje bladerdeeg een reepje paté
- Leg de worstenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat
- Bestrijk ze worstenbroodjes met losgeklopt eigeel
- Bak ze vervolgens 20 à 25 minuten op 180 graden in de oven, tot ze goudbruin zijn
- Schil ondertussen de appel en snijd deze in hele kleine blokjes
- Stoof de blokjes aan in een klontje boter in een steelpannetje op het vuur
- Smaak af met een mespuntje kaneel
- Haal de worstenbroodjes uit de oven en verdeel er de gestoofde appeltjes over
- Werk nog af met speculaaskruimels alvorens te serveren
Dit recept voor worstenbroodjes van paté met appel en speculaas uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Charles.
Categorieën:
Feest
Hapjes
Wild
Tags:
Hapje met paté
Hapje met wild
Hapje met wildpaté
Reepaté
Wildpaté
Wildpaté recept