Luiewijvensoep – gemakkelijke tomatensoep
Luiewijvensoep – gemakkelijke tomatensoep
Lunch
Voorgerecht
Luiewijvensoep, ik had er tot een tijdje geleden nog nooit van gehoord. Tot ik bij mijn goede vriend Toon ging eten en hij een zalig lekkere tomatensoep voor mij klaarmaakte. Deze mega gemakkelijke soep bleek een familierecept te zijn en natuurlijk wou ik het graag hebben zodat ik het ook thuis regelmatig kan klaarmaken! En het goede nieuws is dat ik het ook met jullie mag delen! Als je dus zin hebt in een super simpele, lekkere, romige tomatensoep zonder velletjes of pitjes van tomaten, dan is dit jouw recept!
Wat heb je nodig?
Voor de soep:
- 3 uien
- 1 klontje boter
- 2 l water
- 140 gr tomatenconcentraat ( = 1 groot blikje)
- 4 blokjes rundsbouillon
- 3 sneetjes (oud) brood
- 120 gr smeerkaas ( = 8 smeerkaas driehoekjes)
- Peper – zout
Voor de basilicumcroutons:
- 1 sneetje brood
- 4 el basilicumolie of olijfolie
- 2 blaadjes basilicum, fijngehakt
- Peper – zout
Hoe maak je het?
Maak de soep:
- Pel de uien en snijd ze in grove stukken
- Stoof ze aan in een klontje boter
- Voeg vervolgens het water, het tomatenconcentraat, de bouillonblokjes en de sneetjes brood toe
- Breng het geheel aan de kook
- Laat pruttelen op een zacht vuurtje gedurende 20 minuten
- Voeg nu de smeerkaasjes toe
- Mix de soep glad met een staafmixer
- Breng nog extra op smaak met peper en zout
Maak de basilicumcroutons:
- Snijd het sneetje brood in kleine blokjes
- Verhit de olie in een pannetje op het vuur
- Bak er de blokjes brood goudbruin in
- Hak de basilicum fijn en voeg toe
- Kruid met peper en zout
Serveren:
- Schenk de luiewijvensoep in kommetjes
- Werk af met de basilicumcroutons
- Klaar!
Met dank aan de familie Bens voor het recept!
Dit recept voor luiewijvensoep – gemakkelijke tomatensoep uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Categorieën:
Soep
Tags:
Gemakkelijke tomatensoep
Luiewijvensoep
Snelle tomatensoep
Tomatensoep maken