Spring naar de inhoud

Bananenpannenkoekjes

Pannenkoeken op zondagochtend, hoe zaaalig is dat! Voor deze pannenkoeken heb je minder dan een handvol ingrediënten nodig en wedden dat je ze misschien al wel allemaal in huis hebt?…

Salade met scampi en spek

Bij warm weer zweer ik bij lekkere, frisse salades. Zoals deze met scampi en spek. Je hebt er amper 10 minuutjes werk aan en tovert meteen een lekker en smaakvol…

Smörrebröd met avocadocrème en garnalen

To hot to cook! Jep, het warme weer van de afgelopen dagen is echt zaaalig en ik wil er ook zo lang mogelijk van genieten. Daarom kies ik ervoor om…

Koude pastasalade met spek

Koude pastasalades zijn heeerlijk om te eten bij warm weer. Gewoon zo als volwaardige maaltijd of als bijgerecht bij een zomerse barbecue. Ik kies voor een dressing van mayonaise en…

Quinoa met bloemkoolrijst en een gebakken eitje

Eat the rainbow zeggen ze wel eens.. Met dit bordje doe je dat zeker en vast! Dit gerechtje bevat veel kleurrijke groentjes en is bovendien ook lekker en gezond. Maak…

Pasta met scampi in een mozzarellasausje

Gemakkelijke pasta’s zijn tegenwoordig zowat mijn specialiteit geworden. Na een lange werkdag zo’n bordje comfortfood op tafel zetten vind ik echt zalig. Deze pasta met scampi in een romig mozzarellasausje…

Zelf kip-curry maken

Op zondagochtend staan er hier steevast pistolets op tafel. En liefst met iets lekkers er tussen.. zoals kip curry! En die kip curry maak ik het liefste zelf. Da’s niet…

Pasta met rucolapesto en groene asperges

I love pasta pesto! Het is zo’n simpel gerechtje om te maken en uitermate geschikt om koelkastrestjes in te verwerken! Ik denk maar aan groentjes zoals aubergine, courgette, tomaat, champignons,…

Mocktail met appel en vlierbloesem

Op warme dagen kan een lekker fris drankje echt wel smaken! Als het echt heel heet is laat ik de alcohol liever aan de kant en kies ik voor een…

Zuurdesemtoast met roerei en avocado

Hmm dit lunchreceptje is eigenlijk zo eenvoudig dat ik het eigenlijk niet eens een recept kan noemen. 😉 Toch deel ik het graag met jullie omdat het zo lekker is.…

Chocoladewafels met rood fruit

Vandaag, op Moederdag maakte ik deze heerlijke hartjeswafeltjes voor mijn schoonmoeder Patrice. Ze is er eentje uit de duizend die echt altijd voor mij klaarstaat. We houden allebei van koken,…

Wok met roerbakmie en kip

Wokken of roerbakken vind ik heel erg leuk. Het is niet alleen snel maar ook super gemakkelijk. Doordat je per definitie altijd wokt op een hoog vuur worden je ingrediënten…

Kipburger met avocado en aardappelwedges

Met hamburgers kan je eindeloos variëren. Van klassieke rundsburgers met kaas en tomaat over krokante visburgers tot heerlijke veggieburgers met kaas of portobello’s. Stuk voor stuk mega lekker! Ik breng…

Biscuittaart met frambozen

Volgende week is het moederdag! Het ideale moment om je mama, oma of vriendinnen eens in de bloemetjes te zetten of te verrassen met een lekkere taart! Een biscuittaart stond…

Pancakes met Liefmans Yell’oh

Pannenkoeken zijn hier zowat een vaste waarde tijdens het ontbijt in het weekend. Ook dit weekend mochten ze niet ontbreken maar waren ze een tikkeltje anders dan anders! Ik maakte…

Wafeltjes van zoete aardappel met avocado

Wafels bakken, I love it! Zowel zoete als hartige wafeltjes kunnen mij helemaal bekoren. Deze keer waagde ik mij aan wafeltjes van zoete aardappel. Ze zijn heerlijk als lunch samen…

Pad Thai zoals in Thailand

Pad Thai! Deze Thaise specialiteit staat toch zeker in mijn top drie van favoriete gerechten. Vorig jaar trok ik drie weken doorheen Thailand en stond dit dan ook zéér regelmatig…

Energy balls met noten en dadels

Gezond snacken? Dat doe ik tegenwoordig met deze heerlijke energy balls! Ze worden gemaakt van dadels, noten en kokosschilfers, drie ingrediënten die ik toevallig heel graag lust! Deze lekkere balletjes…

Poffertjes

Eten jullie wel eens poffertjes? Ik ben er gek op! En sinds ik een Fritel wafelijzer met bijhorende poffertjesplaten heb maak ik ze nog veel vaker klaar dan vroeger. In…

#TopYourTUC: TUC paprika met ceviche van zeebaars

Ongetwijfeld hebben jullie allemaal al wel eens TUCkoekjes gegeten. Maar hebben jullie ze al ooit belegd met een heerlijke topping..? Aha! Een tijdje geleden werd ik door TUC uitgedaagd om…

Soepje van zoete aardappel en kokos

Oh baby it’s cold outside! Afgelopen weekend maakte ik een heerlijke winterwandeling en na afloop genoot ik van een dampende kop soep om terug op te warmen. Het soepje dat…

Konijn op Limburgse wijze

Dit recept voor konijn op Limburgse wijze draag ik echt een warm hart toe, want het is er eentje dat mijn oma en opa mij hebben leren klaarmaken. Ik heb…

Broodje carpaccio met truffelmayonaise

“Life is like a sandwich, you have to fill it with the best ingredients.” Helemaal waar is dat! Daarom liggen er tussen dit broodje heerlijke sneetjes rundscarpaccio, zongedroogde tomaatjes en…

Madeleines

In een vorige blogpost vertelde ik jullie al over mijn Combi Waffle Maker, een leuk toestel waar je wafels, madeleintjes, poffertjes, croques en nog zo veel meer mee kan maken.…