Gemarmerde madeleintjes

Gemarmerde madeleintjes

Gemarmerde madeleintjes! Heerlijk bij een tasje koffie én het perfecte vieruurtje. Tip: eet ze enkele minuutjes nadat ze gebakken zijn want lauwwarm zijn ze op hun best! Nodig? 4 eieren…
Gemarmerde madeleintjes! Heerlijk bij een tasje koffie én het perfecte vieruurtje. Tip: eet ze enkele minuutjes nadat ze gebakken zijn want lauwwarm zijn ze op hun best!
Nodig?
- 4 eieren
- 250 gr suiker
- 750 ml Campina melk
- 325 g patisseriebloem
- 2 tl bakpoeder
- 175 gr boter
- 30 gr cacaopoeder
Hoe?
- Klop de eieren samen met de suiker schuimig in de keukenrobot
- Voeg melk, bloem en bakpoeder toe
- Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur of in de microgolfoven
- Voeg straalsgewijs tijdens het kloppen van de keukenrobot de boter toe
- Verdeel het beslag over twee komen
- Voeg aan één van de twee kommen nog cacaopoeder toe
- Meng goed
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Neem een madeleinevorm en vet deze in met een laagje boter
- Lepel telkens een lepeltje van het witte beslag en een lepeltje van het bruine beslag in de vormpjes
- Bak de madeleines +- 8 à 10 minuten (afhankelijk van de sterkte van je oven)
- Serveer lauwwarm
- Klaar!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.