Yoghurt-ijstaartjes

Yoghurt-ijstaartjes
Dessert
Snack

Als er mooi weer in aantocht is, is het altijd handig om iets verfrissend in de diepvries te hebben zitten. Kwestie van op tijd even af te koelen hé! In mijn vriezer kan je dan een hele lading van deze heerlijke yoghurt-ijstaartjes vinden. Je maakt ze met slechts vier ingrediënten: speculaas, boter, kokosrasp en romige yoghurt. Heerlijk! Ik maak ze in kleine cupcakevormpjes, zo zijn ze ideaal van grootte voor wanneer ik een klein “goestingske” heb!
Wat heb je nodig?
Voor 8 taartjes
- 100 gr speculaas
- 4 el gesmolten boter
- 450 gr Campina yoghurt bosbes
- 2 el kokosrasp
- 1 handje verse blauwe bessen
- Cupcakevormpjes (bv siliconen)
Hoe maak je het?
- Maal de speculaas fijn in de chopper of blender
- Meng de boter onder de speculaas
- Schep een koffielepeltje van het speculaasmengsel in elk cupcakevormpje
- Druk goed aan
- Meng de yoghurt met de kokosrasp
- Vul de cupcakevormpjes met de yoghurt
- Zet ze een nachtje in de diepvries
- Haal de taartjes uit de vormpjes
- Werk ze af met extra kokosrasp en verse blauwe bessen
- Klaar!
Dit recept voor yoghurt-ijstaartjes uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.
Categorieën:
Fruit
Zuivel
Tags:
Ijstaartjes
Yoghurttaartjes