Spring naar de inhoud

Gehaktschotel met pompoen

Waarom ik echt van ovenschotels hou? Ze zijn gemakkelijk op voorhand klaar te maken en je hebt gegarandeerd voor twee dagen eten! Overschotjes kunnen ook altijd de diepvries in, zo…

Zachte vanillewafels

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Hopelijk hebben jullie net zoals ik fijne feestdagen achter de rug en lagen er ook enkele toffe cadeautjes voor jullie onder de kerstboom! De Kerstman bracht mij…

Torentje van fregola, avocado en grijze garnaal

Hebben jullie al eens van fregola sarda gehoord? Het zijn kleine, geroosterde pastabolletjes afkomstig uit Sardinië. Ik zag het onlangs voor het eerst in de supermarkt. Ik bracht een pakje…

Kerstkoekjes met kaneel en sinaasappel

Het aftellen naar Kerstmis is begonnen! Deze periode van het jaar vind ik altijd super gezellig en ik kijk er dan ook telkens opnieuw naar uit om alles in kerstsfeer…

Stoverij van hinde met wintergroentjes

De herfst is toch wel echt mijn favoriete seizoen moet ik zeggen. Zo kijk ik elk jaar weer uit naar zonnige herfstwandelingen, naar het vallen van de blaadjes, naar de…

Kruidenpuree met zure room

Net zoals ik vaak restjes verse kruiden over? Verwerk ze in een lekkere puree! Ik voeg er meestal ook nog wat zure room aan toe voor een zachte, frisse smaak.…

Kalfsblanket met puree

Kalfsblanket, ook wel kalfsfricassee genoemd, is een eerder klassieke bereiding die ik graag klaarmaak. Het vlees heeft wel een tijdje nodig om te garen en lekker mals te worden dus…

Gele paprikasoep met rode pesto

Er is niets waar ik zo hard van opkikker als van een lekkere tas verse soep. Ik kan dan ook niet zonder een dagelijkse portie! Ondertussen heb ik hier op…

Sushibowl met zalm

Hoewel ik echt verzot ben op sushi waag ik me er toch maar zelden aan om deze Japanse lekkernij zelf thuis klaar te maken. Want eerlijk gezegd vind ik het…

Rijsttaart

Taartjes bakken vind ik echt suuuper leuk. Deze rijsttaart is een echte Vlaamse klassieker die niet moeilijk om te maken is en bij iedereen in de smaak valt! Zo ook…

Mexicaanse fajitas met kip

Eten jullie wel eens fajita’s? Dat zijn kruidige vleesreepjes klaargemaakt op z’n Mexicaans. Ik maakte kipfajitas en serveerde ze tussen een zachte tortilla met wat krokante ijsbergsla, zure room en…

Chiapudding met mango en passievrucht

Sommige ochtenden kunnen hier wel eens hectisch en druk verlopen. Dan is het handig om een ontbijtje te hebben dat je de avond ervoor al kan klaarmaken en ’s ochtends…

Pasta met scampi in lookroom

Dit receptje is er nog eentje van toen ik nog student was en op kot zat in Antwerpen. Ik had er een gezellig klein keukentje en maakte daar ’s avonds…

Ijspralines met witte chocolade

Hot town, summer in the city! Bij de tropische temperaturen van deze week kan ik, en jij waarschijnlijk ook, wel wat afkoeling gebruiken. Perfect daarvoor is natuurlijk ijs! Ik zorg altijd…

Geitenkaasballetjes

Ik ben heeelemaal gek op geitenkaas. Geitenkaas op mijn broodje, in mijn salade of zelfs in mijn soep, I love it! Het zachte kaasje kan je natuurlijk ook perfect gebruiken…

Tortellini met groene asperges en parmaham

Eten jullie wel eens tortellini? Dat zijn kleine deegringetjes met een lekkere vulling er in. Populaire vullingen zijn ricotta, spinazie of gehakt. Ik ging aan de slag met tortellini gevuld…

Soesjes met cuberdonslagroom

Leuk nieuws voor de cuberdonliefhebbers onder jullie: er is iets nieuws in neuzekesland! Confiserie Geldhof lanceerde onlangs twee nieuwe cuberdonproducten om je desserts mee af te werken. Er is de cuberdonstroop…

Smoothiebowl met mango en ananas

De dag goed begonnen is half gewonnen. En dus begin ik de dag met dit powerontbijtje. Fruit, noten en zaden zijn een goede bron van energie en guess what?! deze…

Wortelcake met walnoten en rozijnen

In het weekend maak ik al graag eens tijd om te bakken. Met Pasen in het vooruitzicht kreeg ik van Dr. Oetker een pakketje opgestuurd met leuke bakproducten om aan…

Quiche met broccoli en zalm

Een stukje quiche met een slaatje erbij, da’s voor mij de perfecte lunch. Ik verwerk graag mijn favoriete groentjes in zoals witloof, groene asperges of broccoli in quiche en check…

Gebakken rijst met kip

Gebakken rijst bestel ik steevast als we Chinees uithalen maar ik maak het ook af en toe zelf klaar. Het is hét perfecte gerechtje om restjes in te verwerken. Ik gebruikte…

Vanille rijstpap

Een klassiek receptje uit grootmoeders keuken: heerlijke vanille rijstpap! In dit recept gebruik ik geen saffraan maar wel verse vanille voor een zachte smaak. Daarnaast deel ik ook een truc…

Cookiemonsterglaasjes met sinaasappelpudding en pindacrumble

Dit crunchy monsterglaasje met sinaasappelpudding en chocolade-pindacrumble is het perfecte Halloweendessertje! Zijn ze niet schattig? Happy Halloween! Nodig? (voor 4 glaasjes) Voor de sinaasappelpudding: 100 ml vers geperst sinaasappelsap 25 gr…

Brownies met rode biet

Groenten in een dessert? Da’s kei lekker! Chocolade en rode biet mogen dan wel een vreemde combinatie lijken, ze passen echt heel goed samen. Ik zou zeggen: probeer het zelf…