Spring naar de inhoud

Eten jullie wel eens cheesecake? Ik alvast wel! Of ik nu de no-bake versie of die enige echte New York cheesecake (die wel in de oven gebakken is) het lekkerste vind.. daar ben ik wel nog niet uit. Reden te meer om ze alle twee nog eens te maken en te proeven, lijkt me dan! Deze keer ging ik voor een no-bake cheesecake met mango en witte chocolade. Heerlijk romig én lekker zoet! Moeilijk om te maken? Zeker niet. Moeilijk om er vanaf te blijven terwijl ze een nachtje staat op te stijven in de koelkast? Dat wel! 😉 En de New York cheesecake, die ga ik zeker en vast genoeg proeven als ik in november voor de eerste keer naar New York ga. Zin in!!

Cheesecake met mango en witte chocolade

Nodig?

  • 150 gr boterkoekjes
  • 50 gr boter
  • 500 gr verse mango, in blokjes
  • 1 citroen, het sap
  • 300 gr witte chocolade
  • 400 gr Campina halfvolle verse kaas
  • 250 ml Campina volle room 40%
  • 2 blaadjes gelatine
  • 4 el Campina halfvolle melk

Hoe?

  • Mix de koekjes tot kruimels in de blender
  • Smelt de boter en meng die onder de koekkruimels
  • Neem een springvorm en bedek de bodem met het mengsel van koekjes en boter
  • Druk goed aan
  • Stoof de mangoblokjes samen met het citroensap gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje
  • Doe de mangomoes in de blender en mix tot een gladde puree
  • Laat afkoelen
  • Smelt de witte chocolade
  • Klop de slagroom op
  • Meng de slagroom met de verse kaas, de witte chocolade en 2/3de van de mangopuree
  • Week de gelatineblaadjes in water
  • Verwarm de 4 eetlepels melk en los er de gelatine in op
  • Meng onder het cheesecakebeslag
  • Giet het cheesecakebeslag op de koekjesbodem
  • Lepel de rest van de mangopuree er over
  • Maak met een vork een patroon in de cheesecake
  • Plaats de cheesecake met mango en witte chocolade een nachtje in de koelkast alvorens te serveren
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!


Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.