Croissant broodpudding met rood fruit

Croissant broodpudding met rood fruit
Ontbijt

Volgend weekend is het moederdag, hét perfecte moment om je mama eens te verrassen met een lekker ontbijtje. Ik heb alvast een heerlijk nieuw ontbijtreceptje voor jullie in petto: deze croissant broodpudding met rode vruchten en platte kaas. Simpel, lekker en origineel!
Wat heb je nodig?
- 4 croissants
- 150 gr (dievpries) rode vruchten
- 2 eieren
- 250 gr Campina Halfvolle Platte Kaas
- 200 ml Campina Halfvolle melk
- 125 gr suiker
- poedersuiker
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de croissants in kleine blokjes in doe ze in een ovenschaal
- Verdeel er het rood fruit over
- Kluts de eieren
- Voeg er de platte kaas, melk en suiker aan toe
- Meng goed
- Giet het mengsel over de stukjes croissant en het rood fruit*
- Zet de schotel +- 45 minuten in de oven
- Serveer met een dun laagje poedersuiker
- Klaar!
* De stukjes croissant moeten niet helemaal onder staan met het mengsel. Zo bakt de bovenkant lekker krokant en heb je onderaan een smeuïge broodpudding.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.
Categorieën:
Fruit
Tags:
Broodpudding
Campina
Croissant
Ontbijtschotel
ovenschotel
Platte kaas
Rood fruit