Vol-au-vent met mosselen en grijze garnalen

Vol-au-vent met mosselen en grijze garnalen

Een goei videeke, dat smaakt altijd! En een grote pot mosselen.. eigenlijk ook! Ik combineerde het beste van twee werelden en maakte een heerlijke vol-au-vent met mosselen en grijze garnalen…
Een goei videeke, dat smaakt altijd! En een grote pot mosselen.. eigenlijk ook! Ik combineerde het beste van twee werelden en maakte een heerlijke vol-au-vent met mosselen en grijze garnalen uit de Noordzee klaar. Hiervoor gebruik ik niet enkel de mosselen zelf maar ook het kookvocht verwerk ik in de saus. Resultaat: een smaakbommetje uit de Noordzee!
Vol-au-vent met mosselen en grijze garnalen
Nodig? (voor 4 personen)
- 2 kg mosselen
- 500 gr Parijse champignons
- 25 gr Solo Bakken & Braden + extra
- 2 grote el bloem
- 400 ml kookvocht van de mosselen
- 200 ml room
- 4 bladerdeegpasteitjes
- 100 gr grijze garnalen
- 1 el peterselie, fijngehakt
- 1 citroen
- peper & zout
- aardappelpuree
Hoe?
- Spoel de mosselen in water en doe ze in een grote kookpot
- Kook ze gaar in 5 à 6 minuten op hoog vuur en onder deksel
- Schep de mosselen in een grote schaal en laat ze afkoelen
- Zeef het mosselvocht dat is vrijgekomen tijdens het koken en hou 400 ml opzij
- Snijd de champignons in vieren
- Bak ze in een klontje Solo Bakken & Braden gedurende enkele minuutjes op hoog vuur
- Neem een steelpannetje en smelt daarin 25 gr Solo Bakken & Braden
- Voeg de bloem toe en laat het geheel een minuutje ‘bakken’
- Roer nu het mosselvocht en room er onder tot je een gladde saus hebt
- Kruid met peper en zout
- Haal de mosselen uit hun schelp en doe ze in een grote kom
- Meng de champignons en de saus onder de mosselen
- Warm de bladerdeegkoekjes enkele minuutjes op in de oven
- Vul de koekjes met een flinke lepel mosselvidee
- Strooi er een handje grijze garnalen en wat fijngehakte peterselie over
- Serveer met een smeuïge aardappelpuree en een partje citroen
- Klaar!
Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!