Spring naar de inhoud

Een goei videeke, dat smaakt altijd! En een grote pot mosselen.. eigenlijk ook! Ik combineerde het beste van twee werelden en maakte een heerlijke vol-au-vent met mosselen en grijze garnalen uit de Noordzee klaar. Hiervoor gebruik ik niet enkel de mosselen zelf maar ook het kookvocht verwerk ik in de saus. Resultaat: een smaakbommetje uit de Noordzee!

Vol-au-vent met mosselen en grijze garnalen

Nodig? (voor 4 personen)

  • 2 kg mosselen
  • 500 gr Parijse champignons
  • 25 gr Solo Bakken & Braden + extra
  • 2 grote el bloem
  • 400 ml kookvocht van de mosselen
  • 200 ml room
  • 4 bladerdeegpasteitjes
  • 100 gr grijze garnalen
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 citroen
  • peper & zout
  • aardappelpuree

Hoe?

  • Spoel de mosselen in water en doe ze in een grote kookpot
  • Kook ze gaar in 5 à 6 minuten op hoog vuur en onder deksel
  • Schep de mosselen in een grote schaal en laat ze afkoelen
  • Zeef het mosselvocht dat is vrijgekomen tijdens het koken en hou 400 ml opzij
  • Snijd de champignons in vieren
  • Bak ze in een klontje Solo Bakken & Braden gedurende enkele minuutjes op hoog vuur
  • Neem een steelpannetje en smelt daarin 25 gr Solo Bakken & Braden
  • Voeg de bloem toe en laat het geheel een minuutje ‘bakken’
  • Roer nu het mosselvocht en room er onder tot je een gladde saus hebt
  • Kruid met peper en zout
  • Haal de mosselen uit hun schelp en doe ze in een grote kom
  • Meng de champignons en de saus onder de mosselen
  • Warm de bladerdeegkoekjes enkele minuutjes op in de oven
  • Vul de koekjes met een flinke lepel mosselvidee
  • Strooi er een handje grijze garnalen en wat fijngehakte peterselie over
  • Serveer met een smeuïge aardappelpuree en een partje citroen
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!