Gevulde zoete aardappel met scampi
Gevulde zoete aardappel met scampi
Hoofdgerecht
Hebben jullie dat ook wel eens? Een hoop restjes in de frigo hebben liggen die op het eerste zicht niet echt bij mekaar passen? Ik ben dan altijd mega fier en content als ik er toch nog een lekker gerechtje mee kan maken. Deze gevulde zoete aardappel met scampi is er zo eentje. Simpel en eeecht lekker!
Wat heb je nodig?
- 4 zoete aardappelen
- 2 handjes geraspte wortel
- 2 handjes geraspte rode kool
- 2 grote el zure room
- 1 limoentje, het sap
- enkele druppeltjes pikante chilisaus (sriracha)
- 2 handjes spinazie, fijngehakt
- 1 avocado, in plakjes
- 12 scampi
- Sesamzaadjes
- Chilivlokken
- Olijfolie
Hoe maak je het?
- Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappelen
- Rooster ze gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Meng ondertussen de wortelen met de rode kool, zure room, limoensap en chilisaus
- Bak de scampi in een scheutje olijfolie
- Snijd de zoete aardappelen in de lengte doormidden
- Strooi er wat fijngehakte spinazie in en lepel er het slaatje van wortel en rode kool in
- Leg er enkele scampi en enkele plakjes avocado bovenop
- Werk af met sesamzaadjes en chilivlokken
- Klaar!
Dit recept voor Gevulde zoete aardappel met scampi uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Categorieën:
Vis en zeevruchten
Tags:
Gevulde zoete aardappel
Scampi recept
Zoete aardappel recept