Spring naar de inhoud

Zelf kipgyros maken!

Kipgyros zijn suuuper lekker maar telkens ik een op voorhand gemarineerde portie kocht in de supermarkt kon ik het niet laten om er nog extra kruiden en ingrediënten aan toe te voegen om…

Uit de schelp: Carpaccio van coquilles met rucolamayonaise

Een lekker en heel fris voorgerechtje, dat is wat deze carpaccio van coquilles met rucolamayonaise en sojadressing is. Coquilles, ook wel Sint-Jacobsvruchten genoemd, zijn perfect om te grillen, bakken of…

Stoofpotje met zoete aardappel, raapjes en gele biet

Zalig toch, zo’n winterse stoofpot boordevol vitamientjes! Dit gerechtje at ik onlangs voor het eerst en ik was meteen verkocht. Een stoofpotje met zoete aardappel, raapjes en gele biet, hoe…

Chili con carne, geef mij maar een bord of twee!

Op zondagnamiddag in de keuken staan, er is niets dat ik liever doe! Afgelopen weekend maakte ik nog eens een grote pot chili con carne klaar. Van de geur alleen…

Mega goe, paprikasoep met maredsous

Echt mega goe, zo’n paprikasoepje met maredsous. De smeerkaas, niet het bier welteverstaan, zorgt voor een lekkere romige smaak en geeft de soep extra binding. Deze soep is een van…

Apfelstrudel bakken – bij Rosa in Tirol

In mijn vorige post over Zuid-Tirol vertelde vertelde ik al over de heerlijke apfelstrudel die ik daar at. Smeuïg en zoet van smaak, rijkelijk gevuld met appel, rozijnen, pijnboompitten en specerijen.…

’t Is de moeite ja: toast met asperges en verse eiersla

  Dat ik gek ben op asperges bleek al uit mijn vorige post, toen maakte ik een lekkere pasta met asperges en zalm. Met de overschot maakte ik de dag…

Aspergetijd: pasta met asperges, zalm en dille

  Elk voorjaar is het toch altijd weer een beetje uitkijken naar de aspergetijd. Niets is zo heerlijk als kraakverse asperges, recht van het veld in mijn keuken te hebben.…

Wat te doen op zondag: appelbeignets bakken!

Wat doen jullie zoal op zondag? Ik hou er van om naar de zondagsmarkt te gaan, iets lekkers te kopen en vervolgens de keuken in te duiken. Afgelopen zondag kocht…

Helemaal blij: zoete aardappelpuree met spekjes en een gepocheerd ei!

Njammie njammie wat een vrolijk en lekker bordje is me dit! Ik wordt er zowaar helemaal blij van! Ik maakte een puree van zoete aardappel (supergezond, echt een vitamine A…

Easy iceland does it: Gerookte forelsalade met groene appel

Hoera! Onze IJslandse/Antwerpse schone, Dagny Ros Asmundsdottir, heeft haar eerste kookboek uit, Easy Iceland, en het mag gezegd worden: het is écht een pareltje! In het boek vind je lekkere,…

Vers van de pers: zalmsoepje met waterkers

Een zalmsoepje met waterkers of een waterkerssoepje met zalm?! Het is eender want beide ingrediënten zorgen samen voor de sublieme smaak van deze smakelijke maar toch heel eenvoudige soep! Waterkers…

Stroop smeren: stroopwafeltjescake

Oh my god dit is de lekkerste cake die ik ooit gemaakt heb! Stroopwafeltjes gaan er bij mij altijd wel in maar er cake van bakken, daar had ik mij…

Pasta met broccoli en spekjes

Deze pasta met broccoli en spekjes staat bij mij toch minstens één keer per maand op het menu. Omdat ie zo lekker en ook nog eens super snel klaar te…

Gepimpte garnalencocktail

Dé garnaalcocktail. Dat is echt een mega-klassieker en ook nog eens super lekker.  Ik maakte onlangs een gepimpte versie met kwarteleitjes, avocado en granaatappelpitjes. Deze laatste twee ingrediënten zijn niet enkel…

Yumyum pasta met parmezaanballetjes en basilicum

  Wat eten op een regenachtige dag in januari? Dat vroeg ik me deze week verschillende keren af. Een gerechtje dat uiteindelijk op tafel kwam en waar ik echt heel…

Hoezee voor mijn bloemkoolvelouté

Een lekker dik soepje smaakt altijd heerlijk bij koud weer vind ik. Daarom maak ik in de winter geregeld deze bloemkoolvelouté. Het is een echt vitamine-bommetje en bevat voornamelijk veel vitamine…

Ohlala, spaghetti alla puttanesca

Ohlala, een 10-minuten pasta! Ik maak deze spaghetti alla puttanesca graag na een drukke werkdag en niet veel tijd of zin heb om lang in de keuken te staan. Deze…

Aardappelwafeltjes met zure room, zalm en dille

Een lekker patatje, dat kan smaken se! Al ben ik niet zo’n grote fan van de gewone gekookte aardappel (tenzij ze geserveerd worden bij een goed gebakken schnitzel en bloemkool…

#bordeauxsummer: Coquilles & groene asperges op de BBQ!

Vorige week deelden we al het eerste receptje van onze #bordeauxsummer bloggersdate: tartaar van zalm met komkommer en avocado! Zodus, tijd voor ons tweede hapje dat we die avond serveerden! Opnieuw…

#bordeauxsummer: Tartaar van zalm met komkommer en avocado

  De ingrediënten voor een geslaagde picknick: lekkere hapjes, een bijpassend glaasje wijn, een mooie locatie en natuurlijk goed gezelschap! Samen met Marijs van Rooftopantics, Julie van Whynotmonday, Jens van…

Het proberen waard, de allerlekkerste aardbeientaart!

  Het is het seizoen! Van de aardbeien weliswaar. Ik kocht ze aan een kraampje langs de weg en zo kwamen ze recht van het veld op mijn taart terecht!…

La Bella Bruschetta

Als je zelf niet naar La Bella Italia kan (omdat je zoals ik moet werken bijvoorbeeld) dan zit er niets anders op dan Italië naar hier te halen! En hoe…

Superdeluxe aardappelsalade met makreel

Droge, gekookte aardappelen zijn niet echt mijn ding. Een lekker aardappelslaatje daarentegen gaat er echter wel goed in! Gecombineerd met een lekker visje, wat groentjes en verse kruiden.. meer moet dat…