Spring naar de inhoud

Ëën lïcht lünchkë: Knäckebröd met avocado en zalm

Inspiratie nodig voor een snel, licht én ook nog eens gezond lunchke? Probeer dit receptje dan eens. Ik ben helemaal fan! Ideaal voor op drukke, stressy dagen want het is…

Pasta met broccoli en spekjes

Deze pasta met broccoli en spekjes staat bij mij toch minstens één keer per maand op het menu. Omdat ie zo lekker en ook nog eens super snel klaar te…

Gepimpte garnalencocktail

Dé garnaalcocktail. Dat is echt een mega-klassieker en ook nog eens super lekker.  Ik maakte onlangs een gepimpte versie met kwarteleitjes, avocado en granaatappelpitjes. Deze laatste twee ingrediënten zijn niet enkel…

Yumyum pasta met parmezaanballetjes en basilicum

  Wat eten op een regenachtige dag in januari? Dat vroeg ik me deze week verschillende keren af. Een gerechtje dat uiteindelijk op tafel kwam en waar ik echt heel…

Helemaal te gek: quiche met witloof en spek

Een quiche smaakt altijd en het leuke er aan is dat je er eindeloos in kan variëren. Met vlees, vis, verschillende soorten groentjes en kazen… Daarnaast is het ook een…

Pompoensoep met gecrunchte hazelnootjes

  Let it snow, let it snow! Het is mega koud buiten dus blijf ik lekker binnen, dicht bij het stoveke met een lekker kommetje winterse pompoensoep. Ideaal om op…

Hoezee voor mijn bloemkoolvelouté

Een lekker dik soepje smaakt altijd heerlijk bij koud weer vind ik. Daarom maak ik in de winter geregeld deze bloemkoolvelouté. Het is een echt vitamine-bommetje en bevat voornamelijk veel vitamine…

We doen eens zot: appelbrood, -paté & -compote!

Vorige week bezocht ik voor de eerste keer Graanmarkt 13 in Antwerpen. Na (extreem) veel goeds gehoord te hebben over Seppe Nobels en zijn restaurant vond ik het zeker en…

Kom dat zien, kom dat zien: feestelijke pasta met zalm, venkel en appelsien

Een tijdje geleden was Koken Op Hakken te gast bij Mmmmh! in Brussel voor een kookworkshop “Feestelijke pasta’s” met Barilla. Pasta op een kerst- of nieuwjaarsmenu lijkt voor velen misschien…

Zo gestoomd: Dessertje van peer, yuzu, vanille en dulce de leche

Zoals ze in de Kempen wel eens zeggen ” ’t beste komt als ’t leste” en dat was ook het geval op de Miele Stoomcursus! Heel eerlijk, normaal gezien ben ik…

Zo gestoomd: Duif met witloof, spelt en pompoen

Na het torentje van Sint-Jakobsnoot met koningskrab en avocado is het tijd voor “den tweede gang”:  het hoofdgerecht! Het tweede receptje dat we klaarmaakten op de Miele stoomcursus was een heerlijk…

Zo gestoomd: Torentje van Sint-Jakobsnoot, koningskrab en avocado

Onlangs werd Koken Op Hakken uitgenodigd voor een workshop stoomkoken met Miele. Een stoomoven is echt wel “hot” en veel mensen hebben er ondertussen ook eentje in hun keuken. Tijd…

Niet vanaf te blijven: een Zuiders tarweslaatje met olijven

Een slaatje met tarwe spreekt misschien niet meteen tot de verbeelding omdat je bij tarwe waarschijnlijk meteen denkt aan droge, ruwe korrels om brood mee te bakken.. En dat terwijl…

Ohlala, spaghetti alla puttanesca

Ohlala, een 10-minuten pasta! Ik maak deze spaghetti alla puttanesca graag na een drukke werkdag en niet veel tijd of zin heb om lang in de keuken te staan. Deze…

Aardappelwafeltjes met zure room, zalm en dille

Een lekker patatje, dat kan smaken se! Al ben ik niet zo’n grote fan van de gewone gekookte aardappel (tenzij ze geserveerd worden bij een goed gebakken schnitzel en bloemkool…

#bordeauxsummer: Coquilles & groene asperges op de BBQ!

Vorige week deelden we al het eerste receptje van onze #bordeauxsummer bloggersdate: tartaar van zalm met komkommer en avocado! Zodus, tijd voor ons tweede hapje dat we die avond serveerden! Opnieuw…

#bordeauxsummer: Tartaar van zalm met komkommer en avocado

  De ingrediënten voor een geslaagde picknick: lekkere hapjes, een bijpassend glaasje wijn, een mooie locatie en natuurlijk goed gezelschap! Samen met Marijs van Rooftopantics, Julie van Whynotmonday, Jens van…

Rijstschotel met kipteriyaki, shiitake en ei!

Wat eten op een warme dag?! Niet gemakkelijk! Door hoge temperaturen kan je je snel futloos voelen en neemt ook de eetlust af. Belangrijk is dat je toch genoeg eet…

Het proberen waard, de allerlekkerste aardbeientaart!

  Het is het seizoen! Van de aardbeien weliswaar. Ik kocht ze aan een kraampje langs de weg en zo kwamen ze recht van het veld op mijn taart terecht!…

Applausje voor deze scampi’s in een amarettosausje

Scampi’s zou ik echt alle dagen kunnen eten. Een brochette op de barbecue, bij een slaatje of met pasta… Hmmm… In dit geval is het echter de saus die dit…

La Bella Bruschetta

Als je zelf niet naar La Bella Italia kan (omdat je zoals ik moet werken bijvoorbeeld) dan zit er niets anders op dan Italië naar hier te halen! En hoe…

Superdeluxe aardappelsalade met makreel

Droge, gekookte aardappelen zijn niet echt mijn ding. Een lekker aardappelslaatje daarentegen gaat er echter wel goed in! Gecombineerd met een lekker visje, wat groentjes en verse kruiden.. meer moet dat…

Crazy karamelbrownie

Afgelopen week was het weer van “zondag = bakdag”. En deze keer waren de brownies aan de beurt! Ondertussen maakte ik deze zoete lekkernij al een paar keer klaar maar…
1 11 12 13