Spring naar de inhoud
Als jij "zomer" zegt, dan zeg ik.. buiten eten en buiten koken! Zalig vind ik dat, genieten op het terras van een lekker gerechtje met een fris drankje erbij. En buiten koken, dat doe ik natuurlijk op de barbecue! Al heel wat jaren is de Joya tafelbarbecue van Barbecook mijn trouwe bondgenoot. Deze kleine houtskoolbarbecue is ideaal als je met twee bent. Hij is snel in gebruik en handig in onderhoud. Perfect voor wie slechts een klein terras ter beschikking heeft (op een appartement bijvoorbeeld) net zoals ik enkele jaren lang. Een tijdje geleden ruilde ik echter mijn klein appartementsterras in voor een stadstuintje en sindsdien heb ik dus meer plaats om familie en vrienden te ontvangen voor een gezellige barbecue. Joehoe! Stilaan ging ik dan ook op zoek naar een iets groter barbecuemodel. Geen mastodont, zo groot is de tuin nu ook weer niet, maar een compact model dat toch wel geschikt is voor een man of zes. En alsof het echt meant to be was werd ik op dat moment gecontacteerd door Barbecook. Of ik hun elektrische barbecue Alexia eens wou uitproberen? YES PLEASE!

Barbecook Alexia Nieuwe beste vriendin

Enkele weken geleden stond hier dus ineens een grote doos op de stoep waar vriendlief zich meteen over ontfermde. Een half uurtje later stond ons Alexia al in volle glorie te blinken op het terras. Makkelijk in mekaar te zetten? Check. Graag stel ik mijn nieuwe beste vriendin nog even uitgebreid aan jullie voor: Alexia is dus een elektrische barbecue met vijf verschillende hitteniveau's. Ze beschikt over een antikleeflaag, zodat het eten niet blijft plakken of kan verbranden tijdens het grillen, en is ideaal om te gebruiken op kleine oppervlaktes zoals stadstuintjes of balkons. Alexia heeft twee handige zijtafels en een plateau onderaan om kookmateriaal of borden op te plaatsen.

Barbecook Alexia Aan de slag

Ik stond natuurlijk meteen te popelen om de nieuwe barbecue te onderwerpen aan een grondige test. Dus ging ik in de keuken aan de slag en prepareerde ik enkele visspiesjes met Provençaalse kruiden. Ik smeerde ze lichtjes in met een kruidenolie en liet ze vervolgens lekker grillen (het recept kan je hier vinden: gegrilde visspiesjes met Provençaalse kruiden). En dat ging fantastisch! De vis was perfect gegaard, had een mooi bruin korstje aan de buitenkant en kleefde op geen enkel moment hard vast aan de barbecue! Me happy! Later werden er ook nog enkele stukken vlees en zelfs een dessertje klaargemaakt op de nieuwe barbecue en ook dat liep van een leien dakje!

Barbecook Alexia Conclusie

Uit mijn grondige test kon ik dus het volgende concluderen: + Deze barbecue is lekker compact en dus echt wel ideaal van grootte als je over een niet al te grote tuin of terras beschikt. + Je kan op deze barbecue perfect vlees/vis/groentjes bereiden voor wel zes personen maar ook even goed voor twee. De Alexia is super snel op temperatuur en gemakkelijk in onderhoud waardoor het geen moeite is om haar voor twee personen in gang te zetten. + Alexia is gemakkelijk proper te maken (al het vet wordt bijvoorbeeld opgevangen in een handig vetbakje) en gemakkelijk op te bergen/verplaatsen indien gewenst want dit lichtgewicht heeft twee wielen. + Er is geen rookontwikkeling bij het gebruik van de Alexia. Dat maakt dat deze elektrische barbecue een gezonder en milieuvriendelijker alternatief is dan een houtskoolbarbecue. + Je kan de grillplaat gemakkelijk van het onderstel afnemen en dus ook gebruiken als tafelbarbecue zodat iedereen zijn eigen ingrediënten kan grillen, hoe cool is dat?! - De heerlijke typische barbecuegeur (& -smaak) waarmee je heel de buurt jaloers maakt, die ontbreekt natuurlijk om dat je geen houtskool gebruikt. Gelukkig kan je dit oplossen door gebruik te maken van rookkruiden. Deze leg je licht bevochtigd in een hittebestendig schaaltje en plaats je bij op de barbecue. Ze zullen na een tijdje een rokerige geur verspreiden en ook een lichte rokerige smaak geven aan je ingrediënten! Barbecook Alexia Eindconclusie? Ik ben fan van Alexia en ben blij dat zij nu part of the family is! Barbecuen ging nog nooit zo gemakkelijk en vooral nog nooit zo snel dus ik kan alvast voorspellen dat er ten huize Bex deze zomer heel wat gegrild zal worden! To be continued! ;) Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Barbecook.

Tags:

Barbecook Alexia
Elektrisch grillen
Elektrische barbecue
Elektrische barbecue Alexia