Spring naar de inhoud

Make the switch met GreenPan!

Gezonde pannen
GreenPan
Keramische antikleeflaag
Make The Switch
Gezond koken begint met een gezonde pan. Al eens over nagedacht? Net zoal heel wat andere mensen ben ik bezig met bewuster te leven. Dat wil zeggen: kiezen voor gezonde voeding, bewust wat minder vlees eten, kiezen voor locale producten indien mogelijk, … . Maar aan gezonde pannen? Daar had ik nog niet aan gedacht! Tijd om daar verandering in te brengen dus maak ik samen met GreenPan, en misschien ook wel met jou, “The Switch”! Over GreenPan Voor wie…

Pasta fresca bij Pici Antwerpen

Italiaans restaurant Antwerpen
Pasta fresca
Pasta restaurant Antwerpen
Pici
Vorige week ging ik gezellig lunchen met mijn blogvriendinnetje Caroline. Jullie kennen haar misschien wel van haar blog Avocado van de Duivel! 😉 Deze keer kwamen er echter geen avocado’s aan te pas maar gingen we voor “pasta fresca” bij Pici, een gezellig Italiaans restaurant op de Dageraadplaats in Antwerpen, hartje Zurenborg! Pici omschrijft zichzelf als een no-nonsense pastarestaurant en dat klopt helemaal. Het restaurant werkt met kraakverse producten en op de kaart vind je de essentie van de Italiaanse…

Rijstsalade met SoFish Salmon Style

JoinCollab
SoFine
SoFine fish fillets salmon style
SoFine The Friendly Food
Afgelopen weekend scheen het zonnetje volop en had ik dus zin in een echt zomers gerechtje. Ik maakte een koude rijstsalade met veel groentjes en serveerde daarbij de nieuwe SoFish fillets Salmon style. SoFish? Jep, dat is het diervriendelijke en milieuvriendelijke aanbod van SoFine ter vervanging van vis op basis van sojabonen. Zo zijn er nuggets, burgers en ook filets. Ik testte het laatste product uit, de SoFish fillets die je kan gebruiken ter vervanging van zalm en vertel jullie…

Mijn 5 tips om fit te blijven!

Bewegen
Fit blijven
Fit zijn
Fitbit
“Maar allez zit gij nu weer al ergens te eten? Ongelofelijk dat gij nog geen 200 kg weegt!”. Een reactie die ik best wel vaak krijg. Of “Goede genen zeker, gij komt precies niet bij van al dat eten?”. Kan wel zijn voor een stuk maar net zoals iedereen moet (en wil) ik ook de nodige inspanningen doen om fit te blijven. Extreem zotte sportsessies of diëten, dat is echter niets voor mij. Kleine aanpassingen op verschillende vlakken zorgen er…

De Campina Weidegang

Boederijdagen
Campina
Weidegang
Zoals jullie al wel weten ben ik dit jaar één van de ambassadrices van Campina. Regelmatig ga ik met hun producten creatief aan de slag en bedenk ik er nieuwe receptjes mee. Super tof! Nu vindt Campina het ook heel belangrijk om te tonen waar hun lekkere melk juist vandaan komt en daarom organiseren ze leuke evenementen zoals “De Weidegang” die vorige week plaatsvond op de boerderij van Guy en Lieve van Bachten ’t Kloosterhof in Bellem! “De Weidegang”, dat…

Eindhoven voor foodies – 5 tips

De Kazerne Eindhoven
Eindhoven
Emma restaurant Eindhoven
Glow Eindhoven
Begin november was ik jarig. Van mijn geweldige vriendin Evy van Mylifeonsneakers kreeg ik een weekendje Eindhoven cadeau. Hoe zot was dat seg! We maakten er twee geweldige dagen van in het gezellige Eindhoven en er werd uiteraard meer dan genoeg gegeten. Ik deel graag met jullie de leukste adresjes van ons tripje! The Student Hotel Overnachten deden we in The Student Hotel dat vlakbij het centraal station van Eindhoven en de winkelstraat gelegen is. Het hotel is maar liefst 80…

Drops of the world komt naar Brussel

Around the world with knorr
Deliveroo
Drops of the world
Kefta tajine
Zoals ik jullie in vorige blogposts al vertelde lanceerde Knorr een tijdje geleden 4 nieuwe vloeibare bouillons in handige knijpflesjes: Groenten, Kip, Thai en Morocco. Toen Knorr mij daarop vroeg of ik misschien zin had om naar Marokko te gaan, daar de locale eetcultuur te ontdekken en enkele lekkere receptjes te bedenken met de Morocco bouillon moest ik daar niet lang over nadenken! Ik maakte een zalige reis en kwam met tonnen inspiratie terug! Een van de gerechtjes die je…

Knorr Drops of the world – lanceringsevent

Around the world with knorr
Drops of the world
Knorr
Knorr Vloeibare bouillon morroco
Remember dat ik dit voorjaar een superleuk en lekker reisje maakte naar Marokko? Dat gebeurde in samenwerking met Knorr. Het merk bracht vier gloednieuwe vloeibare bouillons op de markt en koos Manon van Potimanon en mezelf uit als ambassadrices van deze nieuwigheden. Ik reisde dus naar Fez & Rabat, liet me inspireren door de Marokkaanse keuken en ontwikkelde vervolgens enkele heerlijke recepten met de vloeibare ‘Morocan’ bouillon. Een fantastisch avontuur waar ik Knorr super dankbaar voor ben! En ik ben…

Café d’O – Sint-Amands

Alcoholvrije sapjes
Café d'O
Café d'O Sint-Amands
Eend
Het is alweer een tijdje geleden maar ik doe nog eens van ‘restaurantreview’! Vorige week ging ik eten bij Café d’O en ik was er zodanig van onder de indruk dat ik niet anders kan dan mijn bevindingen met jullie te delen. Wie graag een nieuwe, veelbelovende culinaire hotspot wilt ontdekken: Sint-Amands is the place to be! Café d’O Op de website van Café d’O staat te lezen: “Twee jaar geleden openden Annick en Jan de deuren van Café d’O…

Roger van Damme x Parmaham

Antwerpen
Het gebaar
Michelinster
Panna Cotta
Dat Roger van Damme geen enkele uitdaging uit de weg gaat bewijst hij nog maar eens door een samenwerking aan te gaan met Parmaham. Hij accepteerde de challenge om drie verrassende desserts de creëren met de zachtste en zoetste gedroogde ham in de hoofdrol. Ik mocht langsgaan in Het Gebaar en kon proeven van deze drie speciale creaties. Om alvast de smaak te pakken te krijgen serveerde Roger eerst een tomaatje met crumble en Parmaham en een heerlijk krokantje met…