Spring naar de inhoud

Kunnen jullie ook zo genieten van een heerlijke pizza? Rijkelijk belegd, met een krokante korst, gebakken in een steenoven.. Jep, zelfs als ik er nog maar aan denk loopt het water mij al in de mond! En weet je wat nog beter is? Zulke pizza’s kan je gewoon ook thuis zelf maken. En wel met de Smart Oven Pizzaiolo van Sage! Ik testte dit toptoestel uit en vertel er je graag alles over.

Sage Smart Oven Pizzaiolo

Hoe werkt de Pizzaiolo?

De Pizzaiolo is een vrijstaande pizzaoven, je kan hem dus eender waar zetten, voor thuis. Hij kan een maximumtemperatuur bereiken van 400 graden en daardoor kan je in amper twee minuten een authentieke pizza bakken. Net zoals in een grote, houtgestookte oven dus. De Pizzaiolo is geschikt om tal van verschillende soorten pizza in te bereiden: van dunne, krokante pizza’s over pizza’s met een dikke bodem tot panpizza’s! Met de handige draaiknoppen kies je heel gemakkelijk hoe je je pizza het liefst wil hebben, zo kan je zelfs de kleuring van de korst kiezen. De pizza’s zelf, die schep je heel gemakkelijk in en uit de oven met de bijgeleverde schep.

Sage Smart Oven Pizzaiolo Sage Smart Oven Pizzaiolo

Waarom ik zo gek ben op de Pizzaiolo?

Eerst en vooral ben ik fan van het design van de Pizzaiolo. De strakke, industriële look van het toestel is helemaal m’n ding en maakt er een heuse eyecatcher van. Daarnaast was ik ook oprecht verbluft van het resultaat van deze oven, een echte krachtpatser is het! Ik maakte mini pizza’s klaar met rode pesto en Parmezaanse kaas; en belegde ze na het bakken nog met rundscarpaccio, rucola en een toefje truffelmayonaise. Het bakken zelf was helemaal niet moeilijk en de mini pizza’s waren stuk voor stuk perfect gebakken: knapperige én luchtige korst met een luipaardprintje, mooi bruin gebakken onderaan en met perfect gesmolten kaas. Wauw!

Sage Smart Oven Pizzaiolo

Ik kan enkel maar concluderen dat de Pizzaiolo echt een meerwaarde is voor wie graag thuis authentieke pizza’s wil bakken. Toegegeven, voor het toestel tel je best wat centen neer maar kwaliteit kent uiteraard zijn prijs. En daarnaast ben je nog steeds goedkoper af dan met zo’n grote houtoven. Extra voordelen zijn dat je deze oven ook binnenshuis kan gebruiken en dat je hem ook gemakkelijk kan verplaatsen (lees: meenemen naar familie en vrienden, hallo pizzaparties!). Daarnaast gaat het bakken zo ongelofelijk snel dat je in een mum van tijd de hele straat van pizza zou kunnen voorzien!

Sage Smart Oven Pizzaiolo

Enkele pizzatips

Nu ik jullie hopelijk warm heb gemaakt om zelf thuis aan het pizza bakken te gaan, geef ik graag nog enkele tips mee!

  1. Maak zelf de lekkerste pizzabodems. Ikzelf gebruik deze twee recepten het vaakst: recept voor een krokante pizzabodem en recept voor een dikke, zachte pizzabodem.
  2. Zorg er altijd voor dat de oven op temperatuur is. Dit zie je bij de Pizzaiolo door middel van een knipperend lampje dat uitgaat eens de oven de gewenste temperatuur bereikt heeft.
  3. Maak je pizza’s à la minute (beleg ze dus niet al op voorhand) en bak ze vervolgens meteen af.
  4. Gebruik slechts een dun laagje tomatensaus, anders word je bodem snel wak.
  5. Simpel is goed. Kies dus niet voor té veel toppings. Ga maximum voor een drietal verse ingrediënten, zo kunnen alle smaken goed tot hun recht komen.
  6. Traditioneel hoort er mozzarella op een pizza maar experimenteer ook eens gerust met andere kazen zoals Parmezaanse kaas, gorgonzola, ricotta of zelfs geitenkaas.
  7. Gebruik verse kruiden zoals basilicum, oregano en rozemarijn voor een extra smaaksensatie!
  8. Laat de pizzasteen in de oven afkoelen en was hem nooit af met veel water of zeep. Verwijder restjes gewoon met een uitgeknepen sponsje of een borsteltje.

Wil je graag meer weten over de Smart Oven Pizzaiolo van Sage? Neem dan een kijkje op de website van Sage Appliances.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Sage Appliances.

Tags:

Cadeautip
Pizza bakken
Pizza bakken steen
Pizzasteen
Sage Pizzaiolo review
Sage Smart Oven Pizzaiolo
Steenoven pizza