Spring naar de inhoud

Roger van Damme x Parmaham

Antwerpen
Het gebaar
Michelinster
Panna Cotta
Dat Roger van Damme geen enkele uitdaging uit de weg gaat bewijst hij nog maar eens door een samenwerking aan te gaan met Parmaham. Hij accepteerde de challenge om drie verrassende desserts de creëren met de zachtste en zoetste gedroogde ham in de hoofdrol. Ik mocht langsgaan in Het Gebaar en kon proeven van deze drie speciale creaties. Om alvast de smaak te pakken te krijgen serveerde Roger eerst een tomaatje met crumble en Parmaham en een heerlijk krokantje met…

Bizarre breakfast – Hove St-Paul

Bizarre Breakfast
Brunch
Hove St-Paul
ontbijt
De belangrijkste maaltijd van de dag? Dat is nog altijd het ontbijt! 😉 En soms mag dat ontbijt al wel eens een tikkeltje meer zijn. Vorig weekend bracht samen met the boyfriend een bezoekje aan Hove St-Paul voor het “Bizarre Breakfast”, een unieke & exclusieve 8-gangen ontbijt/lunch formule, gebracht door gast-chef Javier Rodriguez. Benieuwd wat er zoal op ons bordje kwam? Ik toon het jullie graag! Beginnen deden we met vier mega lekkere sapjes: Gembermelk – Hibiscus – Wortel – Ananas/Spinazie. Vooral…

Around the world with Knorr: Rabat

Around the world with knorr
couscous
Drops of the world
Knorr
Marokko  is een prachtig land met een heerlijke keuken. Ik trok voor een leuke samenwerking met Knorr naar Fez & Rabat om me te laten inspireren door de Marokkaanse keuken. In mijn vorige blogpost vertelde ik al over de leuke stad Fez en vandaag geef ik jullie wat meer tips over Rabat! Rabat is de hoofdstad van Marokko en behoort tot de vier Koningssteden. De stad bruist van cultuur en bezienswaardigheden. Marokkaanse thee en koekjes Rabat is een kuststad en…

Around the world with Knorr: Fez

Around the world with knorr
bouillon
Chefchaouen
Drops of the world
In mijn vorige blogpost “Around the world with Knorr” vertelde ik jullie al over mijn leuke plannen met de nieuwe vloeibare bouillons van Knorr en mijn bijhorende inspiratiereis naar Marokko. Tijd om jullie nu wat meer te vertellen over die reis en wat ik er zoal geproefd heb. Here we go! Fez of Fès is de op twee na grootste stad van Marokko, na Casablanca en Marrakesh. Het oude centrum is geheel autovrij en trekt elk jaar veel toeristen. Fez is bekend door zijn ambachtelijke leer- en tapijt-industrie, het…

Around the world with Knorr

Around the world with knorr
bouillon
Drops of the world
groentebouillon
De Marokkaanse keuken.. Ik ben er echt wel een grote fan van. De tajines, zoete muntthee, lekkere koekjes, heerlijke kruiden en vruchten weten me telkens weer te bekoren. Twee jaar geleden trok ik al een keertje naar Marrakech en toen Knorr me onlangs vroeg om voor de lancering van hun nieuwe vloeibare bouillons op inspiratiereis naar Marokko te gaan heb ik daar niet lang over na moeten denken! Ik koos de steden Fez & Rabat uit om een bezoekje te…

Atelier Maple

Atelier Maple
Borgerhout
Groentedessert
Indonesische keuken
Er is niets wat ik liever doe dan lekker uit gaan eten. En dat liefst in goed gezelschap! Samen met mijn vriendinnetje Evy van My Life On Sneakers ging ik Atelier Maple in Borgerhout uittesten. Dit restaurant, gerund door gastvrouw Lynn en chef Timothy, vind je in een prachtig Art Nouveau pand in hartje Borgerhout. Doordat er slechts 20 plaatsjes zijn is de sfeer hier heel intiem en de bediening uiterst persoonlijk. I love it! Bij het binnenkomen worden we…

Een feest uit Italië met Peppe Giacomazza en ELVEA

Burrata
Datterini
Elvea
Filet pur
De Italiaanse chef Peppe Giacomazza en tomaten.. dat is een match made in heaven! En dat weten ze bij ELVEA ook! Vanaf dit jaar is deze njam!-chef dan ook ambassadeur van het Italiaanse merk ELVEA, de numero uno in België in tomatenconcerven. De samenwerking tussen deze twee ging dan ook meteen met een knal van start! Peppe blikte recent een gloednieuw kookprogramma in dat “Een feest uit Italië” heet en te zien is op njam!. In het programma maakt de…

AIRrepublic

AIRcafé
AIRrepublic
Cadzand
lunch
Wat een leuk nieuws voor AIRrepublic vandaag! Het restaurant van Sergio Herman & chef Alex Buiten kreeg een eerste Michelinster tijdens de presentatie van de nieuwe Michelingids 2018 in Amsterdam. Nog geen twee weken geleden werd ik door Delhaize uitgenodigd voor een heerlijk etentje in dit prachtige restaurant gelegen aan de Nederlandse kust in Cadzand met uitzicht op zee en de haven. Het werd een super gezellige en overheerlijke namiddag. Graag deel ik met jullie wat ik toen op m’n…

Smaakmeesters: B23- Brouwersvliet 23

Antwerpen
Brouwersvliet
Brouwersvliet 23
Restaurant Antwerpen
Oktober is nog steeds Smaakmeestersmaand in Antwerpen. In mijn vorige blogpost over het openingsweekend vertelde ik jullie al wat meer over dit culinair festival dat al aan zijn derde editie toe is. Gedurende de hele maand laten 97 horeca- en speciaalzaken je proeven van hun gastronomisch vakmanschap aan de hand van zorgvuldig uitgekozen Smaakmeesterssuggesties. Ik ging dineren bij restaurant B23 en ontdekte wat deze Smaakmeester allemaal in zijn mars had! Bij restaurant B23 wordt een inventieve seizoenskeuken geserveerd. De stijlvolle…

Ogst

Dineren in Hasselt
Hasselt
Hoofdstad van de smaak
Jong Keukengeweld
Een tijdje geleden werd ik door Toerisme Limburg uitgenodigd om Hasselt op een culinaire manier te komen ontdekken. Het werd een heerlijk weekend waarover je hier alles kan lezen: Citytrippen in eigen land: Hasselt. Dineren deed ik dat weekend bij Jong Keukengeweld Ogst. Ogst, eigenlijk dialect voor Oogst, legt de nadruk op seizoensgebonden, puur en kwalitatief met groenten in de hoofdrol. Je eet à la carte of kiest voor het vijf- of zesgangendiner. Ik kreeg vijf overheerlijke bordjes voorgeschoteld, kijk maar even mee!…