Spring naar de inhoud

Roger van Damme x Parmaham

Antwerpen
Het gebaar
Michelinster
Panna Cotta
Dat Roger van Damme geen enkele uitdaging uit de weg gaat bewijst hij nog maar eens door een samenwerking aan te gaan met Parmaham. Hij accepteerde de challenge om drie verrassende desserts de cre√ęren met de zachtste en zoetste gedroogde ham in de hoofdrol. Ik mocht langsgaan in Het Gebaar en kon proeven van deze drie speciale creaties. Om alvast de smaak te pakken te krijgen serveerde Roger eerst een tomaatje met crumble en Parmaham en een heerlijk krokantje met…

Bizarre breakfast – Hove St-Paul

Bizarre Breakfast
Brunch
Hove St-Paul
ontbijt
De belangrijkste maaltijd van de dag? Dat is nog altijd het ontbijt! ūüėČ En soms mag dat ontbijt al wel eens een tikkeltje meer zijn. Vorig weekend bracht samen met the boyfriend een bezoekje aan Hove St-Paul voor het “Bizarre Breakfast”,¬†een unieke & exclusieve 8-gangen ontbijt/lunch formule, gebracht door gast-chef Javier Rodriguez. Benieuwd wat er zoal op ons bordje kwam? Ik toon het jullie graag! Beginnen deden we met vier mega lekkere sapjes:¬†Gembermelk – Hibiscus – Wortel – Ananas/Spinazie. Vooral…

Around the world with Knorr: Rabat

Around the world with knorr
couscous
Drops of the world
Knorr
Marokko¬† is een prachtig land met een heerlijke keuken. Ik trok voor een leuke samenwerking met Knorr naar Fez & Rabat om me te laten inspireren door de Marokkaanse keuken. In mijn vorige blogpost vertelde ik al over de leuke stad Fez en vandaag geef ik jullie wat meer tips over Rabat! Rabat is de hoofdstad van Marokko en behoort tot de vier Koningssteden. De stad bruist van cultuur en bezienswaardigheden. Marokkaanse thee en koekjes Rabat is een kuststad en…

Around the world with Knorr: Fez

Around the world with knorr
bouillon
Chefchaouen
Drops of the world
In mijn vorige blogpost “Around the world with Knorr” vertelde ik jullie al over mijn leuke plannen met de nieuwe vloeibare bouillons van Knorr en mijn bijhorende inspiratiereis naar Marokko. Tijd om jullie nu wat meer te vertellen over die reis en wat ik er zoal geproefd heb. Here we go! Fez¬†of¬†F√®s¬†is de op twee na grootste stad van¬†Marokko, na¬†Casablanca¬†en¬†Marrakesh. Het oude centrum is geheel autovrij en trekt elk jaar veel toeristen.¬†Fez is bekend door zijn ambachtelijke¬†leer- en tapijt-industrie, het…

Around the world with Knorr

Around the world with knorr
bouillon
Drops of the world
groentebouillon
De Marokkaanse keuken.. Ik ben er echt wel een grote fan van. De tajines, zoete muntthee, lekkere koekjes, heerlijke kruiden en vruchten weten me telkens weer te bekoren. Twee jaar geleden trok ik al een keertje naar Marrakech en toen Knorr me onlangs vroeg om voor de lancering van hun nieuwe vloeibare bouillons op inspiratiereis naar Marokko te gaan heb ik daar niet lang over na moeten denken! Ik koos de steden Fez & Rabat uit om een bezoekje te…

Atelier Maple

Atelier Maple
Borgerhout
Groentedessert
Indonesische keuken
Er is niets wat ik liever doe dan lekker uit gaan eten. En dat liefst in goed gezelschap! Samen met mijn vriendinnetje Evy van My Life On Sneakers ging ik Atelier Maple in Borgerhout uittesten. Dit restaurant, gerund door gastvrouw Lynn en chef Timothy, vind je in een prachtig Art Nouveau pand in hartje Borgerhout. Doordat er slechts 20 plaatsjes zijn is de sfeer hier heel intiem en de bediening uiterst persoonlijk. I love it! Bij het binnenkomen worden we…

Een feest uit Itali√ę met Peppe Giacomazza en ELVEA

Burrata
Datterini
Elvea
Filet pur
De Italiaanse chef Peppe Giacomazza en tomaten.. dat is een match made in heaven! En dat weten ze bij ELVEA ook! Vanaf dit jaar is deze njam!-chef dan ook ambassadeur van het Italiaanse merk ELVEA, de numero uno in Belgi√ę in tomatenconcerven. De samenwerking tussen deze twee ging dan ook meteen met een knal van start! Peppe blikte recent een gloednieuw kookprogramma in dat “Een feest uit Itali√ę” heet en te zien is op njam!. In het programma maakt de…

GETEST: de Byzoo Vacu√ľmblender

Açaibowl
Blenden
blender
Byzoo
De dag goed begonnen is half gewonnen! En dat doe je natuurlijk door ’s ochtends een gezond en energierijk ontbijtje te eten. Wat dat juist is, dat is voor iedereen verschillend. Ik hou er van om mijn dag te beginnen met wat yoghurt, zelfgemaakte granola en een heerlijke smoothie boordevol fruit en groenten. Doordat mijn ochtenden soms wel hectisch kunnen zijn en ik weinig tijd heb moet ik eerlijk bekennen dat het maken van die smoothie er soms wel aan…

AIRrepublic

AIRcafé
AIRrepublic
Cadzand
lunch
Wat een leuk nieuws voor AIRrepublic vandaag! Het restaurant van Sergio Herman & chef Alex Buiten kreeg een eerste Michelinster tijdens de presentatie van de nieuwe Michelingids 2018 in Amsterdam. Nog geen twee weken geleden werd ik door Delhaize uitgenodigd voor een heerlijk etentje in dit prachtige restaurant gelegen aan de Nederlandse kust in Cadzand met uitzicht op zee en de haven. Het werd een super gezellige en overheerlijke namiddag. Graag deel ik met jullie wat ik toen op m’n…

HelloFresh Kerstbox

Chocomousse
HelloFresh
Kerstbox
kerstmenu
Zijn jullie ook allemaal al aan het aftellen naar Kerstmis? Ik wel! En traditioneel hoort daar natuurlijk bij dat er al volop nagedacht wordt over wat er op de feesttafel zal komen. Voor veel mensen zorgt dit voor een hoop stress. Overvolle supermarkten trotseren en enkele uren in de keuken doorbrengen om een feestmenu klaar te maken, niet iedereen is daar even enthousiast over als ik. Gelukkig heeft HelloFresh daar iets op gevonden. Wie graag stressloos de feestdagen in wil…