Spring naar de inhoud
Aan goede voornemens maken aan het begin van een nieuw jaar doe ik nooit mee. I go with the flow en merk vanzelf wel wanneer ik iets moet bijsturen. Onlangs viel het mij wel op dat het lang geleden was dat ik nog eens een eetadresje in mijn geliefde Antwerpen uitgeprobeerd had. Ik liep door het centrum en merkte tal van leuke zaakjes op die voor mij helemaal nieuw waren. En daaruit liet ik dan voor één keer toch een goed voornemen voortvloeien. Hier komt ie: dit jaar tracht ik mijn agenda in het weekend wat minder vol te plannen met klusjes en opdrachten en wil ik graag terug meer tijd maken om nieuwe eetplekjes te ontdekken. Da’s niet alleen gezellig om te doen, meestal haal ik er ook een hoop inspiratie uit voor mijn eigen gerechten. Zo gezegd, zo gedaan en al snel kwam ik tot een mooi lijstje aan te bezoeken adresjes. Graag deel ik met jullie mijn eerste stop, OKOZ, waar je terecht van voor heerlijke Japanse streetfood gerechten! Okoz Antwerpen Okonomiyaki Wie aan Japanse gerechten denkt komt al snel uit bij sushi. Heel erg lekker maar deze Aziatische keuken heeft nog heel wat meer te bieden. Bij OKOZ proef je bijvoorbeeld van Okonomiyaki. No worries, ook ik moest een paar keer oefenen voor ik de naam van dit gerecht kon uitspreken. Okonomiyaki zijn een soort van Japanse pannenkoeken gemaakt van veel groentjes en geserveerd met een hoop toppings. Ik probeerde er eentje met een spiegeleitje, kip en gedroogde tonijnvlokken. Super lekker en totaal niet zwaar. OKOZ voorziet voor ieder wat wils, zo zijn er ook vegan en vegetarische versies van de Okonomiyaki te verkrijgen. Verder probeerde ik de Donburi, een kom met gestoomde rijst en gemarineerde kip en ook dit gerecht viel erg in de smaak. Biologisch Bij het kiezen van een drankje werd mijn oog onmiddellijk getrokken naar de schattige flesjes van NaturFrisk. NaturFrisk is een Deens merk dat biologische frisdranken produceert. Bij OKOZ geven ze om de natuur. Daarom zijn niet enkel de frisdranken biologisch maar werken ze ook uitsluitend met biologische, dagverse ingrediënten. Ook de borden, het bestek en de bekers die gebruikt worden zijn volledig biologisch afbreekbaar. Plastic zal je hier niet snel tegenkomen! Zin gekregen om de Japanse keuken zelf eens uit te gaan proberen? OKOZ is open van maandag tot zaterdag. Place to be? Nationalestraat 92 in Antwerpen! Meer info: www.okoz.eu.

Tags:

Donburi
Eten in Antwerpen
Hotspot Antwerpen
Japans eten in Antwerpen
Japans streetfood
Japanse keuken
Lunchen in Antwerpen
Okonomiyaki