Spring naar de inhoud

Crodino Rosso, de nieuwe alcoholvrije aperitief

Alcoholvrij
Alcoholvrij aperitieven
Alcoholvrije drank
Campari Group
In Italië is Crodino al jaren het meest gedronken non-alcoholisch aperitief. Maar ook in ons land wint het bittere drankje op basis van vruchten en kruiden aan populariteit. Hoog tijd dus om de nieuwste Crodino variant te ontdekken: Crodino Rosso met frisse toetsen van bloedappelsien! Alcoholvrije trend Met de uitbreiding van zijn gamma beantwoordt Crodino perfect aan de groeiende vraag naar non-alcoholische aperitieven. Trendwatcher Herman Konings voorspelde het al en een studie van Ipsos voor Crodino bevestigt: de Belgen zien…

À l’Ostendaise: Kom Proeven!

A l'Ostendaise
Foodfestival
Noordzeevis
Northseachefs
Dit weekend is het Zeeheldenplein in Oostende weer even het mekka voor foodies want dan vindt er opnieuw “À l’Ostendaise: Kom Proeven!” plaats! “À l’Ostendaise: Kom Proeven!” mag je heel lekkerlijk, euh, letterlijk nemen. Op het Zeeheldenplein staan maar liefst 27 kraampjes waar je voor 6 euro kan genieten van gerechtjes met heerlijke Noordzeevis, uit het water gevist door eigen Vlaamse vissers. Er is voor elk wat wils: van de Oostendse klassiekers tot verfrissend nieuwe ontdekkingen met minder bekende Noordzeevis.…

Citytrippen in eigen land: Hasselt

B&B De Kiezel
Hasselt
Het Happetijtje
Hoofdstad van de smaak
Citytrippen in eigen land, I like it! Via Toerisme Limburg kreeg ik de vraag of ik zin had om Hasselt eens op een culinaire manier te komen ontdekken. Daar moest ik eigenlijk niet lang over nadenken! Graag!! Dit weekend was het zover en trok ik met de boyfriend richting Limburg! Hasselt is goed te bereiken met het openbaar vervoer (bus of trein) en heeft ook enkele betaalbare dagparkings voor wie de auto verkiest (bijvoorbeeld de bovengrondse dagparking Astrid, hier betaal je…

Een lesje in etiquette met Oreo Crispy & Thin

Dunne oreo's
Etiquette
Etiquetteles
High coffee
Weten jullie wat er standaard in de schuif van mijn bureau op het werk ligt? Jep.. Oreo’s. Mijn collega’s en ik zijn er verzot op. Oreo’s met peanutbutter, Double stuffed Oreo’s, Oreo’s met een laagje witte chocolade er rond, … we hebben ze allemaal al geprobeerd! Toen ik uitgenodigd werd om de nieuwe Oreo Crispy & Thin te komen ontdekken moest ik er dan ook niet lang over nadenken. En wat een fijne avond was me dat! De Oreo Crispy…

Alcoholvrij aperitieven met Crodino

Alcoholvrij
Alcoholvrij aperitieven
Alcoholvrije drank
Aperitief
Hoera voor de lente want die is terug in het land. Enfin bijna toch. Dat zorgt ervoor dat ik spontaan zin krijg om lange broeken in te wisselen voor blote benen en het hoog tijd wordt dat ik mijn terras eens terug op orde breng zodat er weer buiten geaperitiefd kan worden. En dat laatste wordt extra leuk deze lente en zomer waaaaant… ik ga namelijk samenwerken met het merk Crodino, een Italiaanse non-alcoholische kruidenaperitief. Wat jullie zoal kunnen verwachten,…

50 jaar BRITA

BRITA
Brita Fill & Enjoy
Brita filter
Designcenter De Winkelhaak
We eat with our eyes, why don´t we drink with them too? Hiep hiep hoera voor BRITA! Het bedrijf dat in 1966 waterfilterkannen voor huishoudelijk gebruik uitvond blaast 50 kaarsjes uit! Ondertussen is de BRITAkan al lang geen onbekende meer. De waterfilterkan is ingeburgerd bij bijna een miljoen Belgische gezinnen en evolueerde van een alledaags gebruiksvoorwerp naar een echte eyecatcher in de keuken. Benieuwd naar die evolutie? Die kan je ontdekken tijdens de tentoonstelling “BRITA, 50 years of ideas. We eat…

Op culinair weekend bij Vous Lé Vous

Bed & Breakfast
Boutique Hotel
Culinair weekend
Giovani Oosters
In het schone Limburgse Wimmertingen ligt restaurant & boutique hotel Vous Lé Vous. In deze zaak wordt door chef Giovani Oosters elke dag met liefde voor het product gekookt en kan je ook overnachten in één van de acht ruime hotelkamers en suites die zijn ondergebracht in de vroegere schapenstallen van een gerestaureerd boerderijtje uit 1900. Je herkent ze misschien van het tv-programma “Met vier in bed” waar ze zomaar even de hoogste score ooit in de wacht sleepten. Met hoge verwachtingen trokken…

Op bezoek in de LU koekjesfabriek

Bastogne
Cent Wafers
Cha Cha
Koekjesfabriek
Koekjesmerk LU blaast dit jaar maar liefst 170 kaarsjes uit en liet haar verjaardag niet onopgemerkt voorbij gaan! In mei konden de LU consumenten deelnemen aan een verjaardagsspel waarbij ze kaarsjes op een LU verjaardagstaart mochten uitblazen en uiteraard vervolgens ook een wens doen. Meer dan 3700 mensen stuurden een wens in en daarvan liet LU de vier origineelste wensen in vervulling gaan.. Meerdere consumenten wilden dolgraag eens een bezoekje brengen aan de LU koekjesfabriek in Hertentals. Tijdens een uitgebreide…

Vonken op je bord: Volta.

Gent
Resengo
Resengobon
Restaurant
In de open keuken van restaurant Volta., zorgt chef Davy De Pourcq samen met zijn team voor culinaire vonken. Hij creëert er verfijnde gerechten met eerlijke topingrediënten. Zo bezorgden de bio-groenten uit eigen moestuin hen de Gault&Millau-titel van ‘Beste Groenterestaurant van het land’in 2013 en in 2011 wonnen ze de Gouden Vork. Volta. schuilt achter de gevel van een oud elektriciteitsgebouw, net buiten het centrum van Gent. Afgelopen vrijdag lieten vriendinnetje Eveline & ik ons verrassen door een weelde van zinderende…

Slagersatelier Millevaches

Antwerpen
Barbecue
Boerderij
Charcuterie
Dat het Eilandje in Antwerpen de laatste jaren is uitgegroeid tot een foodiewalhalla is al lang geen geheim meer. Leuke barretjes, heerlijke restaurantjes, foodtruckfestivals … en sinds kort ook het megamoderne slagersatelier Millevaches. Millevaches is gelegen aan de Godefrieduskaai en bestaat uit 500 vierkante meter atelier en winkel waar vlees van eigen wei versneden en verwerkt wordt. Vlees van eigen wei? Jawel! Het vlees dat verkocht wordt in het slagersatelier is afkomstig van een eigen boerderij in het Franse Mainsat,…