Spring naar de inhoud

Smaakmeesters: B23- Brouwersvliet 23

Antwerpen
Brouwersvliet
Brouwersvliet 23
Restaurant Antwerpen
Oktober is nog steeds Smaakmeestersmaand in Antwerpen. In mijn vorige blogpost over het openingsweekend vertelde ik jullie al wat meer over dit culinair festival dat al aan zijn derde editie toe is. Gedurende de hele maand laten 97 horeca- en speciaalzaken je proeven van hun gastronomisch vakmanschap aan de hand van zorgvuldig uitgekozen Smaakmeesterssuggesties. Ik ging dineren bij restaurant B23 en ontdekte wat deze Smaakmeester allemaal in zijn mars had! Bij restaurant B23 wordt een inventieve seizoenskeuken geserveerd. De stijlvolle…

Smaakmeesters: openingsweekend

Antwerpen
Culinair Festival
Culinair vakmanschap
Smaakmeesters
Oktober is Smaakmeestersmaand in Antwerpen! Smaakmeesters is een culinair festival dat al aan zijn derde editie toe is. Maar liefst 97 horeca- en speciaalzaken zetten hun deuren open en laten je proeven van hun gastronomisch vakmanschap. Dat gaat van verfijnde bereidingen, over cocktails en koffies tot ontbijtjes en desserts. Voor ieder wat wils dus! Afgelopen weekend vond het Smaakmeesters openingsweekend plaats. De stad Antwerpen werd omgetoverd tot één grote foodmarket waarbij je bij de verschillende Smaakmeesters kon genieten van een…

Ogst

Dineren in Hasselt
Hasselt
Hoofdstad van de smaak
Jong Keukengeweld
Een tijdje geleden werd ik door Toerisme Limburg uitgenodigd om Hasselt op een culinaire manier te komen ontdekken. Het werd een heerlijk weekend waarover je hier alles kan lezen: Citytrippen in eigen land: Hasselt. Dineren deed ik dat weekend bij Jong Keukengeweld Ogst. Ogst, eigenlijk dialect voor Oogst, legt de nadruk op seizoensgebonden, puur en kwalitatief met groenten in de hoofdrol. Je eet à la carte of kiest voor het vijf- of zesgangendiner. Ik kreeg vijf overheerlijke bordjes voorgeschoteld, kijk maar even mee!…

Heinz Ketchup met 50% minder suiker en zout

Alex Joseph
Heinz Ketchup
Ketchup
Ketchupcake
Heinz heeft zopas een nieuwe variant Ketchup op de markt gebracht: de Heinz Tomato Ketchup 50/50. Deze ketchup bevat 50% minder zout en 50% minder suiker dan de klassieke versie maar behoudt wel de herkenbare smaak! Lekker en gezond sinds 1876 Heinz Tomato Ketchup werd in 1876 voor het eerst gemaakt van verse, zongerijpte tomaten, azijn, suiker, water en een geheime kruidenmix. Kunstmatige toevoegingen kwamen er toen – en nu ook nog steeds niet – aan te pas. De tomatenketchup…

Crodino Rosso, de nieuwe alcoholvrije aperitief

Alcoholvrij
Alcoholvrij aperitieven
Alcoholvrije drank
Campari Group
In Italië is Crodino al jaren het meest gedronken non-alcoholisch aperitief. Maar ook in ons land wint het bittere drankje op basis van vruchten en kruiden aan populariteit. Hoog tijd dus om de nieuwste Crodino variant te ontdekken: Crodino Rosso met frisse toetsen van bloedappelsien! Alcoholvrije trend Met de uitbreiding van zijn gamma beantwoordt Crodino perfect aan de groeiende vraag naar non-alcoholische aperitieven. Trendwatcher Herman Konings voorspelde het al en een studie van Ipsos voor Crodino bevestigt: de Belgen zien…

À l’Ostendaise: Kom Proeven!

A l'Ostendaise
Foodfestival
Noordzeevis
Northseachefs
Dit weekend is het Zeeheldenplein in Oostende weer even het mekka voor foodies want dan vindt er opnieuw “À l’Ostendaise: Kom Proeven!” plaats! “À l’Ostendaise: Kom Proeven!” mag je heel lekkerlijk, euh, letterlijk nemen. Op het Zeeheldenplein staan maar liefst 27 kraampjes waar je voor 6 euro kan genieten van gerechtjes met heerlijke Noordzeevis, uit het water gevist door eigen Vlaamse vissers. Er is voor elk wat wils: van de Oostendse klassiekers tot verfrissend nieuwe ontdekkingen met minder bekende Noordzeevis.…

Citytrippen in eigen land: Hasselt

B&B De Kiezel
Hasselt
Het Happetijtje
Hoofdstad van de smaak
Citytrippen in eigen land, I like it! Via Toerisme Limburg kreeg ik de vraag of ik zin had om Hasselt eens op een culinaire manier te komen ontdekken. Daar moest ik eigenlijk niet lang over nadenken! Graag!! Dit weekend was het zover en trok ik met de boyfriend richting Limburg! Hasselt is goed te bereiken met het openbaar vervoer (bus of trein) en heeft ook enkele betaalbare dagparkings voor wie de auto verkiest (bijvoorbeeld de bovengrondse dagparking Astrid, hier betaal je…

Een lesje in etiquette met Oreo Crispy & Thin

Dunne oreo's
Etiquette
Etiquetteles
High coffee
Weten jullie wat er standaard in de schuif van mijn bureau op het werk ligt? Jep.. Oreo’s. Mijn collega’s en ik zijn er verzot op. Oreo’s met peanutbutter, Double stuffed Oreo’s, Oreo’s met een laagje witte chocolade er rond, … we hebben ze allemaal al geprobeerd! Toen ik uitgenodigd werd om de nieuwe Oreo Crispy & Thin te komen ontdekken moest ik er dan ook niet lang over nadenken. En wat een fijne avond was me dat! De Oreo Crispy…

Antwerpen Proeft 2017

Antwerpen
Antwerpen Proeft
Beaujolais
Beaujolais wijnen
Antwerpen Proeft is ondertussen een jaarlijkse vaste afspraak geworden. Elk jaar opnieuw ontdek ik hier heel wat heerlijke gerechtjes van Antwerpse restaurants, foodtrucks en speciale culinaire gasten uit binnen- en buitenland. Mijn favorieten van dit jaar? Die vertel ik je graag! Parelhoen, ravioli van de dij en foie gras, knolselderij en hooi – creatie van Nick Bril – The Jane  Franse oester op Balinese wijze met gember, knoflook, chili en limoen – O&O Oriental Cuisine  Kimchi porc bun: gestoomd broodje met…

Alcoholvrij aperitieven met Crodino

Alcoholvrij
Alcoholvrij aperitieven
Alcoholvrije drank
Aperitief
Hoera voor de lente want die is terug in het land. Enfin bijna toch. Dat zorgt ervoor dat ik spontaan zin krijg om lange broeken in te wisselen voor blote benen en het hoog tijd wordt dat ik mijn terras eens terug op orde breng zodat er weer buiten geaperitiefd kan worden. En dat laatste wordt extra leuk deze lente en zomer waaaaant… ik ga namelijk samenwerken met het merk Crodino, een Italiaanse non-alcoholische kruidenaperitief. Wat jullie zoal kunnen verwachten,…