Spring naar de inhoud
De feestdagen komen er weer aan! Misschien liggen er bij jou al heel wat pakjes onder de kerstboom te wachten om opengemaakt te worden of wie weet ben jij nog op zoek naar het perfecte cadeau om iemand uit je familie of vriendenkring mee te verrassen. Is die persoon toevallig iemand die graag eet en graag kookt, kortom een echte foodie? Dan heb ik hier een aantal leuke cadeautips voor jou in de aanbieding! Bijenkorf cadeautips

Kookboeken

Elk jaar komen er heel wat nieuwe kookboeken op de markt, zowel van internationale chefs als van talent van eigen bodem. Ziehier enkele van mijn favorieten: KitchenAid voor alles wat je wilt maken (handig voor mensen met een keukenrobot om te ontdekken hoe veelzijdig zo’n ding wel niet is, ikzelf heb er al veel uit geleerd), Koken met pindakaas (voor alle pindakaaslovers out there) en Streetfood: Vietnam (hiermee maak je in een handomdraai pho bo, banh mi en bun cha op de echte Vietnamese manier). En als ik nog een beetje promotie voor mezelf mag maken: het nieuwe kookboek ‘Zoveel om te vieren’ van njam! is ook echt een pareltje en bevat heel wat eenvoudige feestrecepten oa. made by me!

Handige keukenhulpjes

Elke foodie kan wel een paar handige keukenhulpjes gebruiken. Altijd scoren doe je met mooie keukenmessen, krachtige keukenmixers of handige keukengadgets. Kies bovendien voor items met een mooi design, zo wordt het keukenhulpje ook ineens een eyecatcher in de keuken!

Tafeldecoratie

Goed eten is één ding, als het daar bovenop nog eens kan van een prachtig bord op een mooi gedekte tafel is het dubbel scoren! Maak daarom de foodie in jouw familie of vriendenkring blij met enkele mooie items voor op tafel: een leuk kerstservies, een koffie- of theeset, enkele mooie borden of een blinkend bestek.

Foodie juweeltjes

Deze tip is misschien minder interessant voor mannelijke foodies maar daarom niet minder leuk. Tegenwoordig bestaan er heel wat leuke juweeltjes in de vorm van voeding. Denk maar aan oorbelletjes in de vorm van ananassen, bedeltjes in de vorm van een avocado voor aan een ketting of een foodquote gegraveerd in een armband. Stuk voor stuk leuke items om aan een foodie te schenken!

Eetbare cadeautjes

Als laatste zijn ook eetbare cadeautjes steeds een winner! Die kan je zelf maken, bijvoorbeeld koekjes of granola, of natuurlijk ook kopen in een mooie verpakking. Kerst chocolade, koffie & thee, speciale oliën, kruidenmixen en pralines zijn altijd een goed idee om cadeau te geven! Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met De Bijenkorf.

Tags:

Cadeautjes voor foodies
De Bijenkorf
Eetbare cadeautjes
Foodie cadeautjes
Kerstservies
Keukenmessen
Keukenrobot
Kookboeken
Tafeldecoratie