Sushitorentje met zalm en avocado

Sushitorentje met zalm en avocado
Voorgerecht

Net zoals ik verzot op sushi? Dan gaat dit receptje je zeker bekoren! Ik maakte een sushitorentje met zalm en avocado klaar. Veel gemakkelijker dan sushirolletjes te maken én minstens even lekker. Ideaal als lunch of als voorgerecht.
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
- 200 gr sushirijst
- 2 el suiker of agavepoeder
- 4 el sushiazijn
- 1 snuifje zout
- 300 gr rauwe zalm
- 3 el sojasaus
- ½ komkommer
- 2 avocado’s
- 100 gr wakame (zeewiersalade)
- 1 norivel
Hoe maak je het?
- Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Laat de rijst enkele minuten afkoelen
- Meng er vervolgens het agavepoeder, de sushiazijn en een snuifje zout onder
- Snijd de rauwe zalm in kleine blokjes
- Meng er de sojasaus onder
- Snijd de avocado’s en de komkommer in blokjes
- Neem een dresseerring en vul deze met een laagje sushirijst, een laagje zalm, een laagje avocadoblokjes en opnieuw een laagje rijst
- Druk goed aan en verwijder de dresseerring
- Leg bovenop de sushitorentjes enkele blokjes komkommer en wat zeewiersalade
- Werk af met een stukje van een norivel
- Klaar!
Categorieën:
Vis en zeevruchten
Tags:
Agavepoeder
Candico
Sushi avocado
Sushi maken
Sushi zalm