Spring naar de inhoud
Een tijdje geleden werd ik door Toerisme Limburg uitgenodigd om Hasselt op een culinaire manier te komen ontdekken. Het werd een heerlijk weekend waarover je hier alles kan lezen: Citytrippen in eigen land: Hasselt. Dineren deed ik dat weekend bij Jong Keukengeweld Ogst. Ogst, eigenlijk dialect voor Oogst, legt de nadruk op seizoensgebonden, puur en kwalitatief met groenten in de hoofdrol. Je eet à la carte of kiest voor het vijf- of zesgangendiner. Ik kreeg vijf overheerlijke bordjes voorgeschoteld, kijk maar even mee! Hapjes Ogst Hasselt   Ogst Hasselt Venkel - ricotta - Oost-Indische kers - yuzu  Ogst Hasselt Haspengouwse groene asperge - octopus - olijf - tijm  Ogst Hasselt Zeeduivel - jonge erwtjes - gnocchi - saké Kalfs - kokkels - aubergine Ogst Hasselt Aardbei - vlierbloesem - timut-peper  Ogst Hasselt Oordeel Na drie hapjes, een vijfgangendiner, een potje thee met huisgemaakte koekjes en een bolletje sorbet als afsluiter kunnen we concluderen we niet enkel overheerlijk gegeten hebben maar dat je hier ook waar voor je geld krijgt.  Chef Sébastien Wygaerts brengt ietwat verrassende combinaties op het bord die stuk voor stuk ons wisten te bekoren. Ook de aangepaste (natuur)wijnen én streekbieren waren super. Hier komen we graag nog eens terug! Ogst - Ridder Portmansstraat 4 - 3500 Hasselt www.ogst.be

Tags:

Dineren in Hasselt
Hasselt
Hoofdstad van de smaak
Jong Keukengeweld
Ogst
Toerisme Hasselt
Toerisme Limburg
Visit Hasselt
Visit Limburg