Toffe adresjes, tips & tricks, samenwerkingen en veel meer in mijn blog
Toffe adresjes, tips & tricks, samenwerkingen en veel meer in mijn blog
Welk restaurant is de moeite waard om eens uit te proberen? En welke keukentips & tricks zijn echt lifechanging? Ik deel het graag met jullie!
50 jaar BRITA
We eat with our eyes, why don´t we drink with them too? Hiep hiep hoera voor BRITA! Het bedrijf dat in 1966 waterfilterkannen voor huishoudelijk gebruik uitvond blaast 50 kaarsjes uit! Ondertussen is de BRITAkan al lang geen onbekende meer. De waterfilterkan is ingeburgerd bij bijna een miljoen Belgische gezinnen en evolueerde van een alledaags gebruiksvoorwerp naar een echte eyecatcher in de keuken. Benieuwd naar die evolutie? Die kan je ontdekken tijdens de tentoonstelling “BRITA, 50 years of ideas. We eat…
Villa Tilia
Terwijl ik dit aan het schrijven ben, ben ik eigenlijk nog kei hard aan het nagenieten van mijn dinertje bij Villa Tilia. Met mijn Resengobon op zak en mijn lieve papa als aangenaam gezelschap trok ik naar dit charmante restaurant in Retie om mijn verjaardag te vieren! Bij het binnenkomen worden we meteen zeer warm onthaald en krijgen onmiddellijk een heerlijk aperitiefje en een uitgebreide uitleg over het menu aangeboden. Chef Jurgen vertelde ons dat hij een voorliefde heeft voor de…
Vamos a la plancha
Sinds kort is collega-blogster Sarah van Tasting Lifestyle ambassadrice van het merk Forge Adour. Daarom organiseerde ze een gezellig bloggersetentje om te tonen wat je zoal kan doen met een plancha. Een plancha? Dat is een metalen of gietijzeren bakplaat die op hoge temperatuur wordt gebracht met behulp van gas of elektriciteit. Het voedsel op de plancha wordt gebakken door het directe contact met de hete plaat. Je kan de plancha zowel in de tuin als in de keuken gebruiken…
Op culinair weekend bij Vous Lé Vous
In het schone Limburgse Wimmertingen ligt restaurant & boutique hotel Vous Lé Vous. In deze zaak wordt door chef Giovani Oosters elke dag met liefde voor het product gekookt en kan je ook overnachten in één van de acht ruime hotelkamers en suites die zijn ondergebracht in de vroegere schapenstallen van een gerestaureerd boerderijtje uit 1900. Je herkent ze misschien van het tv-programma “Met vier in bed” waar ze zomaar even de hoogste score ooit in de wacht sleepten. Met hoge verwachtingen trokken…
Op bezoek in de LU koekjesfabriek
Koekjesmerk LU blaast dit jaar maar liefst 170 kaarsjes uit en liet haar verjaardag niet onopgemerkt voorbij gaan! In mei konden de LU consumenten deelnemen aan een verjaardagsspel waarbij ze kaarsjes op een LU verjaardagstaart mochten uitblazen en uiteraard vervolgens ook een wens doen. Meer dan 3700 mensen stuurden een wens in en daarvan liet LU de vier origineelste wensen in vervulling gaan.. Meerdere consumenten wilden dolgraag eens een bezoekje brengen aan de LU koekjesfabriek in Hertentals. Tijdens een uitgebreide…
Vonken op je bord: Volta.
In de open keuken van restaurant Volta., zorgt chef Davy De Pourcq samen met zijn team voor culinaire vonken. Hij creëert er verfijnde gerechten met eerlijke topingrediënten. Zo bezorgden de bio-groenten uit eigen moestuin hen de Gault&Millau-titel van ‘Beste Groenterestaurant van het land’in 2013 en in 2011 wonnen ze de Gouden Vork. Volta. schuilt achter de gevel van een oud elektriciteitsgebouw, net buiten het centrum van Gent. Afgelopen vrijdag lieten vriendinnetje Eveline & ik ons verrassen door een weelde van zinderende…
Dit was Eat! Brussels & Drink! Bordeaux
Ondertussen kent ons land al heel wat foodfestivals en ook in onze hoofdstad valt er op culinair festivalvlak wel wat te beleven! Afgelopen weekend trok ik naar het Warandepark in Brussel voor Eat! Brussels & Drink Bordeaux. Eat! Brussels was al aan zijn vijfde editie toe en nodigde dit jaar tientallen Brusselse chefs uit om afwisselend de bezoekers elke dag een kenmerkend gerecht van hun restaurant te laten ontdekken. Verder waren ook de Bordeaux wijnen zeer goed vertegenwoordigd met opnieuw…
Slagersatelier Millevaches
Dat het Eilandje in Antwerpen de laatste jaren is uitgegroeid tot een foodiewalhalla is al lang geen geheim meer. Leuke barretjes, heerlijke restaurantjes, foodtruckfestivals … en sinds kort ook het megamoderne slagersatelier Millevaches. Millevaches is gelegen aan de Godefrieduskaai en bestaat uit 500 vierkante meter atelier en winkel waar vlees van eigen wei versneden en verwerkt wordt. Vlees van eigen wei? Jawel! Het vlees dat verkocht wordt in het slagersatelier is afkomstig van een eigen boerderij in het Franse Mainsat,…
DelRey’s high tea met macarons
Op 20 maart was het de internationale “Dag van de Macaron”, dé dag eens per jaar waarop de macaron, een heerlijk amandelkoekje, in de spotlights wordt gezet. Voor mij, als macaron-addict, was het dan ook een hoogdag! Ik trok naar DelRey in Antwerpen om hun assortiment macarons te ontdekken.. DelRey is al meer dan 60 jaar een begrip voor de chocoladeliefhebbers in Antwerpen. Hier creëren topchocolatiers – en patissiers op ambachtelijke wijze de heerlijkste pralines, koekjes, taarten, ijsjes én dus ook…
Vietnam voor foodies: Ho Chi Minh
Onze laatste stop in het mooie Vietnam was in Ho Chi Minh, het vroegere Saigon. Deze stad is met meer dan 4,5 miljoen inwoners de grootste van heel het land. Wij leerden dit stukje Vietnam op een ontzettend leuke manier kennen. Al zittend op een bankje in het centrum werden we aangesproken door een groepje studenten die graag hun Engels oefenen met toeristen. Zij gaven ons in ruil leuke tips en namen ons mee naar hun foodiehotspots in Ho Chi…