Spring naar de inhoud
Voor mij gaat er niets boven mijn dag beginnen met een heerlijk kopje koffie. Toen ik enkele weken geleden een uitnodiging kreeg van BRITA om een koffie-workshop te volgen bij Caffènation in Antwerpen was ik dan ook meteen enthousiast! Nu vragen jullie je misschien af wat BRITA, gekend van hun waterfiltersystemen, te maken heeft met koffie? Wel, dat is heel simpel: koffie bestaat namelijk voor 98% uit water. Voor het perfecte kopje koffie kan je dus maar beter het beste water gebruiken. En dat is natuurlijk gefilterd water! Een lekker kopje koffie Koffie is wereldwijd één van de meest geliefde dranken. Met z’n allen drinken we ongeveer zo’n twee tassen per dag. Van Rob Berghmans, oprichter van Caffènation, leerde ik tijdens de workshop wat er allemaal belangrijk is bij het zetten van zo’n kopje zwart goud. De keuze van de koffiemachine, de bonen, de herkomst, de intensiteit én het water zorgen ervoor dat onze tas koffie van de beste kwaliteit is en een optimale smaak heeft. Tijdens de workshop ‘cuppen’ we verschillende koffies om het verschil te proeven tussen licht en donker gebrande koffie. Verder krijgen we ook meer info over het ontstaan en het telen van koffie en wordt er een demonstratie latte-art gegeven. Super interessant en leerrijk! Rob Caffenation Antwerpen Cupping Caffenation Antwerpen Daarom gefilterd water Als laatste toont Rob ons wat nu effectief het verschil is tussen gefilterd en niet gefilterd water gebruiken voor je koffie. In ons kraantjewater zitten heel wat geur- en smaakverstorende stoffen. Denk maar aan kalk, chloor en bepaalde metalen die via de leidingen in ons drinkwater terecht kunnen komen. Door gebruik te maken van een BRITA waterfilterkan kan je deze stoffen simpel uit het water filteren. Het verschil zie je overduidelijk wanneer je twee tassen koffie of thee klaarmaakt waarvan er eentje gezet is met gefilterd water en het andere met ongefilterd water. Zo drijft er bovenaan in de tas met gefilterd water geen vettig kalklaagje en is er zelfs een verschil in helderheid. Verder is ook smaak verschillend, behoudt de tas met gefilterd water meer aroma’s en zorgt gefilterd water ervoor dat je een vollere crèmelaag krijgt op je koffie. En als dat allemaal nog niet voldoende was: het gebruik van gefilterd water is ook véééél beter voor je leidingen van je koffie-aparaat en voor je waterkoker. Deze zullen minder snel verstopt geraken of stuk zullen gaan dan wanneer je ongefilterd water gebruikt. Goed om weten toch? Thee gefilterd water BRITA WIN WIN WIN! Heb je nu zin gekregen om zelf aan de slag te gaan? Wil ook jij graag leren hoe je het ultieme kopje koffie kan zetten? Dan heb ik goed nieuws voor jou! Ik mag namelijk in samenwerking met BRITA twee plaatsjes weggeven voor een koffie-workshop met Rob Berghmans bij Caffènation in Antwerpen op vrijdag 17 januari om 19u30. Meedoen kan op mijn Instagramprofiel! Veel succes! Brita kan gefilterd water Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BRITA.

Tags:

BRITA
Brita kan
caffenation
Gefilterd water
Koffie zetten