Spring naar de inhoud
Afgelopen weekend scheen het zonnetje volop en had ik dus zin in een echt zomers gerechtje. Ik maakte een koude rijstsalade met veel groentjes en serveerde daarbij de nieuwe SoFish fillets Salmon style. SoFish? Jep, dat is het diervriendelijke en milieuvriendelijke aanbod van SoFine ter vervanging van vis op basis van sojabonen. Zo zijn er nuggets, burgers en ook filets. Ik testte het laatste product uit, de SoFish fillets die je kan gebruiken ter vervanging van zalm en vertel jullie graag wat ik er van vond. Maar eerst het recept! SoFine Fish Salmon Style Nodig?
  • 250 gr rijst (mix bruine, rode en zwarte)
  • 4 SoFish Fillets Salmon Style
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • ½ komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 handje koriander
  • Peper – zout
Voor de marinade/dressing:
  • 100 ml sojasaus
  • 2 el ahornsiroop
  • Enkele druppels sesamolie
  • 2 el citroensap
Hoe?
  • Kook de rijst gaar in gezouten water en laat afkoelen
  • Snijd de groentjes, de mango en de koriander fijn
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade
  • Neem een klein ovenschaaltje en leg daarin de SoFish fillets
  • Lepel er de helft van de marinade over
  • Zet gedurende 11 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
  • Meng de groentjes met de rijst
  • Serveer de SoFish fillets met de koude rijstsalade en de andere helft van de dressing
  • Klaar!
Oordeel? Ik moet toegeven dat ik aangenaam verrast was van de smaak van de SoFish Fillets Salmon Style die echt wel in de buurt komt van de smaak van zalm. Ook de structuur is zeer aangenaam en het product heeft een goede bite! Wisten jullie trouwens al dat de SoFish Fillets volledig plantaardig zijn? Ze zijn gemaakt van soja en bovendien laag in verzadigd vet en zout én ook een bron van eiwitten en vezels. Deze SoFish Fillets zijn te vinden in het veggieschap bij Delhaize en kosten €2,89 voor 2 filets. Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met SoFine.

Tags:

JoinCollab
SoFine
SoFine fish fillets salmon style
SoFine The Friendly Food
vegetarisch
Vegetarisch koken
Vegetarische vis