Havermout-pindakaaskoekjes
Havermout-pindakaaskoekjes
Geen koffie of thee zonder.. juist ja.. koekje! Afgelopen weekend ging ik nog eens aan het bakken en maakte ik deze havermout-pindakaaskoekjes. Ze zijn lekker zacht, chewy en onweerstaanbaar lekker!…
Geen koffie of thee zonder.. juist ja.. koekje! Afgelopen weekend ging ik nog eens aan het bakken en maakte ik deze havermout-pindakaaskoekjes. Ze zijn lekker zacht, chewy en onweerstaanbaar lekker!
Nodig? (voor +- 12 grote koekjes)
- 120 gr zachte boter
- 100 gr bruine suiker
- 50 gr witte suiker
- 125 gr pindakaas
- 1 ei
- 100 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- 120 gr havermout
Hoe?
- Meng de zachte boter met de suiker en de pindakaas (gebruik de platte menghaak als je een keukenrobot gebruikt)
- Voeg het ei toe
- Voeg vervolgens de bloem, het zout en het bakpoeder toe
- Doe als laatste de havermout erbij
- Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast
- Vorm met je handen platte koekjes van het deeg
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
- Bak de koekjes gedurende 10 à 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Klaar!
- Bewaar de koekjes in een afgesloten doos