Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

  • 1 kg gemengd gehakt (varkens-kalfs)
  • 8 stronkjes witloof
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 1 kg aardappelen
  • 4 zoete appels
  • 1 el honing (optioneel)
  • Peper – zout – nootmuskaat
  • Boter

Hoe maak je het?

Begin met het gehaktbrood:

  • Snipper twee stronkjes witloof fijn
  • Hak de spekblokjes in kleine stukjes
  • Neem een grote kom en doe er het gehakt, het witloof en de spekjes in
  • Meng goed onder elkaar en vorm tot een gehaktbroodje
  • Neem een ovenschaal en boter deze lichtjes in
  • Leg er het gehaktbroodje in en bak het gedurende 40 à 45 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden
  • Laat het gehaktbrood na het bakken nog even rusten

Maak ondertussen de puree:

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes
  • Zet ze op in gezouten water en breng aan de kook
  • Schil nu de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze ook in stukjes
  • Voeg ze bij de aardappelen en laat alles garen
  • Giet de aardappel- en appelblokjes af
  • Voeg er peper, zout, nootmuskaat en een klontje boter aan toe
  • Stamp fijn tot een smeuïge puree

Maak het gestoofd witloof:

  • Snijd de resterende stronkjes witloof in lange repen
  • Verhit een klontje boter in een pan op het vuur
  • Stoof er het witloof gaar in
  • Voeg indien gewenst een lepeltje honing toe voor een zoete toets

Serveren:

  • Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel over bordjes
  • Schep er een flinke lepel aardappel-appelpuree bij
  • Serveer met het gestoofde witloof
  • Klaar!

Dit recept voor gehaktbrood met witloof en aardappel-appelpuree uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Lekker van bij ons.

Categorieën:

Fruit
Vlees

Tags:

Belgisch witloof
Gehakt met witloof
Gehaktbrood met witloof
Gestoofd witloof
Recept met witloof
Week van het witloof
Witloof stoven

Bekijk ook...

Gehaktschotel met bloemkool en broccoli

Deze gehaktschotel met bloemkool en broccoli is al één van mijn favorieten sinds mijn kindertijd. Mijn zus en ik zijn er nog steeds grote fan van en kunnen er ons…

Gevulde aubergine met gehakt en een yoghurtsausje

Vandaag neem ik jullie mee naar het Midden-Oosten voor een geweldig lekker gerechtje: gevulde aubergine met gehakt en een yoghurtsausje. Kenmerkend aan Midden-Oosterse gerechten is dat ze een erg kruidig…

Varkensspiering met cheesy bloemkoolpuree en prei

Bloemkool is toch echt wel een van mijn favoriete wintergroentjes. In dit gerechtje maak ik er een lekkere cheesy puree van die ik combineer met gebrande prei (klinkt moeilijker te…

Balletjes in een romige tomatensaus met puree

Zin in comfort food dat snel op tafel staat en altijd in de smaak valt? Deze heerlijke balletjes in een romige tomatensaus met puree zijn de perfecte keuze voor een…