Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

  • 500 gr gemengd gehakt
  • 5 grote aardappelen
  • 1/2 bloemkool
  • 1 broccoli
  • 1 klontje boter (+- 25 gr)
  • 2 el bloem
  • 350 à 400 ml melk
  • 1 eigeel
  • 150 gr Entremont gemalen kaas
  • nootmuskaat – peper – zout

Hoe maak je het?

  • Schil de aardappelen en kook ze in een grote pot water gaar
  • Snijd de broccoli en de bloemkool in roosjes
  • Voeg ze 10 minuten voor de aardappelen gaar zijn bij de aardappelen
  • Laat verder koken
  • Bak het gehakt rul in een pan
  • Smelt het klontje boter in een steelpannetje
  • Voeg er de bloem aan toe en laat een minuutje ‘bakken’
  • Giet er de melk bij en roer tot een gladde, dikke bechamelsaus
  • Kruid de bechamelsaus met peper, zout en nootmuskaat
  • Giet de aardappelen en de groenten af
  • Stamp ze fijn tot puree
  • Voeg er nog een eidooier, peper, zout en nootmuskaat aan toe
  • Neem een grote ovenschaal
  • Bedek de bodem met het gehakt en schep er de puree bovenop
  • Lepel er de bechamelsaus over en bestrooi met de gemalen kaas
  • Zet de schotel nog een vijftal minuutjes onder de grill zodat de kaas mooi kan smelten en de ovenschotel een goudbruin korstje krijgt
  • Klaar!

Dit recept voor gehaktschotel met bloemkool en broccoli uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Entremont.

Categorieën:

Ovenschotel
Vlees

Tags:

gehakt
Gehaktschotel
Gehaktschotel met broccoli
Gehaktschotel met broccoli en bloemkool
Gehaktschotel met groenten
Gehaktschotel met puree
Ovenschotel gehakt bloemkool
Ovenschotel gehakt broccoli
Ovenschotel gehakt puree
recepten