Tarte flambée met courgette en comté

Tarte flambée met courgette en comté
Hoofdgerecht

Tarte flambée oftewel flammkuchen is een lekkernij uit de Elzas waarbij een dun brooddeeg belegd wordt met zure room, ui en spek. Ik maakte er een "spring proof" versie van en voegde er stukjes courgette aan toe. Super lekker!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen:
- 2 bollen kant-en-klaar pizzadeeg
- 2 grote el zure room
- 1 blok Entremont Comté
- 1 tl gedroogde oregano
- 1/2 courgette, in schijfjes
- 1 kleine rode ui, in halve ringen
- 4 sneetjes gerookt spek, in reepjes
- enkele sprietjes bieslook, fijnghakt
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Rol de bollen pizzadeeg uit op met bakpapier beklede bakplaten
- Besmeer ze telkens met een flinke lepel zure room
- Rasp er een laagje comté over
- Bestrooi met de gedroogde oregano
- Beleg de flammkuchen vervolgens met de schijfjes courgette, de stukjes rode ui en de stukjes spek
- Bak ze gedurende 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven
- Werk de tartes flambée nog af met fijngehakte bieslook en een scheutje olijfolie alvorens te serveren
- Klaar!
Dit recept voor tarte flambée met courgette en comté uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Entremont.
Categorieën:
Pizza
Vlees
Tags:
Flammkuchen
Flammkuchen maken
Pizza met courgette
Pizza met zure room
Tarte flambee
Tarte flambée maken
Witte pizza