Mini aubergine pizza’s

Mini aubergine pizza’s
Hapje
Snack

Pizza eten hoeft niet altijd zwaar en ongezond te zijn. Ik maak vandaag een lichtere en ook gezondere versie: mini aubergine pizza's. Door de deegbodem te vervangen door een bodem van aubergine is deze variant een pak minder heavy dan de klassieker en bovendien ook koolhydraatarm!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
- 2 grote aubergines
- 6 el tomatenpassata
- 1 kl gedroogde oregano
- 2 el basilicumpesto
- 100 gr Entremont geraspte emmentaler
- Enkele blaadjes basilicum
- Peper – zout
- Olijfolie
Hoe maak je het?
- Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm dikte
- Neem een met bakpapier beklede bakplaat
- Leg er de aubergineplakken op
- Besprenkel ze met olijfolie
- Kruid ze met peper en zout
- Gaar de aubergineplakken 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Haal ze vervolgens uit de oven
- Bestrijk de plakken met een laagje tomatenpassata
- Strooi er de gedroogde oregano over
- Verdeel de pesto in kleine beetjes over de tomatensaus
- Bestrooi alle plakken vervolgens met een laagje gemalen kaas
- Schuif de bakplaat opnieuw in de oven
- Bak de auberginepizza’s nogmaals 15 minuten
- Zet eventueel de grill even aan zodat de kaas mooi krokant bakt
- Klaar!
Dit recept voor mini aubergine pizza’s uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Entremont.
Categorieën:
Hapjes
Snacks
Tags:
Auberginepizza
Auberginepizza's
Koolhydraatarm
koolhydraatarme pizza
Koolhydraatarme snack
Pizza van aubergine
Recept met aubergine