Stracciatellamousse met paaseitjes
Stracciatellamousse met paaseitjes
Dessert
Yayy het is weer bijna pasen! Dat betekent dat je waarschijnlijk wel heel wat paaseitjes in huis hebt. Super lekker om gewoon zo op te smullen maar als je ze graag eens wilt verwerken in een dessertje dan heb ik het perfecte receptje voor jou: stracciatellamousse met paaseitjes! Heerlijk simpel om te maken en een ware lekkernij om om tijdens de paasbrunch te serveren aan vrienden en familie!
Wat heb je nodig?
Voor 4 grote potjes of 6 kleine potjes:
- 250 gr mascarpone
- 250 ml Campina volle room
- 125 gr witte chocolade
- 10 kleine paaseitjes*
* Ik gebruik pure paaseitjes met pralinévulling maar je kan gerust ook andere soorten gebruiken, kies wat jij het lekkerst vindt!
Voor de afwerking:
- 10 kleine paaseitjes
Hoe maak je het?
- Doe de mascarpone in een kom
- Voeg de room toe
- Klop met een handmixer beide op tot een stevige massa
- Smelt de witte chocolade au-bain marie
- Spatel voorzichtig onder het mascarpone-roommengsel
- Snijd of hak de paaseitjes in kleine stukjes
- Spatel ook deze voorzichtig onder de mousse
- Verdeel de stracciatellamousse over potjes of glaasjes
- Snijd de paaseitjes voor de afwerking nog in stukjes
- Werk hier de dessertjes nog mee af
- Klaar!
Dit recept voor stracciatellamousse met paaseitjes uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.
Categorieën:
Zuivel
Tags:
Dessert met chocolade
Dessert pasen
Mousse met chocolade
Paasdessert
Stracciatellamousse