Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 4 grote potjes of 6 kleine potjes:

  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml Campina volle room
  • 125 gr witte chocolade
  • 10 kleine paaseitjes*

* Ik gebruik pure paaseitjes met pralinévulling maar je kan gerust ook andere soorten gebruiken, kies wat jij het lekkerst vindt!

Voor de afwerking:

  • 10 kleine paaseitjes

Hoe maak je het?

  • Doe de mascarpone in een kom
  • Voeg de room toe
  • Klop met een handmixer beide op tot een stevige massa
  • Smelt de witte chocolade au-bain marie
  • Spatel voorzichtig onder het mascarpone-roommengsel
  • Snijd of hak de paaseitjes in kleine stukjes
  • Spatel ook deze voorzichtig onder de mousse
  • Verdeel de stracciatellamousse over potjes of glaasjes
  • Snijd de paaseitjes voor de afwerking nog in stukjes
  • Werk hier de dessertjes nog mee af
  • Klaar!

Dit recept voor stracciatellamousse met paaseitjes uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Categorieën:

Zuivel

Tags:

Dessert met chocolade
Dessert pasen
Mousse met chocolade
Paasdessert
Stracciatellamousse

Bekijk ook...

Mousse van passievrucht

Handjes in de lucht.. want vandaag maken we mousse van passievrucht! Voor mij is dit echt het perfecte dessertje na een een lekker diner. Deze mousse is luchtig, fris en…

Pralinémousse

Nog op zoek naar een feestelijk dessertje en mag het eens een tikkeltje anders zijn dan de klassieke chocolademousse? Dan is deze pralinémousse echt een aanrader. De heerlijke hazelnootsmaak van…

Luchtige witte chocolademousse

I looooove chocolademousse maar wel op één voorwaarde: hij mag niet te zwaar zijn. Zo’n mousse die als een blok beton op je maag valt, daar ben ik geen fan…

Bladerdeegtaartjes met mousse van witte chocolade en blauwe bessen

Sweets for my sweet! Ik hield afgelopen weekend nog eens een bakdag en maakte deze bladerdeegtaartjes met een mousse van witte chocolade en blauwe bessen. Een experimentje maar na de…