Luchtige witte chocolademousse

Luchtige witte chocolademousse
Dessert

I looooove chocolademousse maar wel op één voorwaarde: hij mag niet te zwaar zijn. Zo'n mousse die als een blok beton op je maag valt, daar ben ik geen fan van. Een lekker luchtige versie daarentegen? Daar mag je mij zelfs 's nachts voor wakker maken! Ik maakte eerder al eens een versie met melkchocolade, maar deze keer gebruikte ik de witte variant. Heerlijk als dessertje tijdens de feestdagen, deze luchtige witte chocolademousse!
Wat heb je nodig?
Voor 6 potjes
- 400 gr witte chocolade
- 4 eieren
- 75 gr suiker
- 2 el Campina halfvolle melk
- 250 ml Campina volle room
- 2 blaadjes gelatine
Hoe maak je het?
- Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de microgolfoven tot er geen brokjes meer zijn
- Week de blaadjes gelatine in koud water
- Scheid de eieren
- Zet drie kommen klaar
- Klop in de eerste kom de eigelen samen met 50 gram suiker luchtig
- Doe de eiwitten in de tweede kom samen met de rest van de suiker en klop tot stijve pieken
- Giet de room in de derde kom en klop op tot plattekaasdikte
- Doe de geweekte gelatineblaadjes samen met twee eetlepels melk in een klein schaaltje
- Verwarm kort in de microgolfoven (of op het vuur) tot de gelatine gesmolten is in de melk
- Meng nu alles onder mekaar
- Begin met de gesmolten chocolade onder de opgeklopte eigelen te roeren
- Doe vervolgens de gesmolten gelatine en de opgeklopte room erbij
- Spatel tot slot voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder het mengsel
- Verdeel de witte chocolademousse over potjes
- Laat minstens zes uur opstijven in de koelkast (of liefst een hele nacht)
- Werk optioneel af met feestelijke decoratie
Dit recept voor luchtige witte chocolademousse uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.
Categorieën:
Zuivel
Tags:
Dessert witte chocolade
Mousse van witte chocolade
Witte chocolademousse
Witte chocomousse