Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 8 taartjes

  • 4 bladerdeegvierkantjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • 250 gr witte chocolade
  • 500 ml room
  • 100 gr (diepvries) blauwe bessen
  • 3 el Candico Bio Agave poeder
  • 1 el amanderschilfers

Hoe maak je het?

  • Snijd de bladerdeegvierkantjes in twee
  • Prik er met een vork een paar gaatjes in en bestrijk met het losgeklopte ei
  • Leg alle bladerdeegplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bestrooi met een lepel agave poeder
  • Plaats gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
  • Laat afkoelen
  • Smelt de witte chocolade en roer tot er geen enkel brokje meer is
  • Klop de room samen met een eetlepel agave poeder op
  • Meng er vervolgens de witte chocolade onder
  • Doe de mousse van witte chocolade in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje
  • Doe de blauwe bessen in een steelpannetje samen met een lepel agave poeder
  • Laat ze zachtjes pruttelen gedurende een vijftal minuutjes
  • Rooster in een droge pan de amandelschilfers tot ze goudbruin zijn
  • Spuit nu de mousse van witte chocolade op de bladerdeegtaartjes
  • Lepel er wat blauwe bessen over en werk af met de geroosterde amandelschilfers
  • Klaar!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Candico Sugars.

Categorieën:

Fruit
Gebak

Tags:

Agave suiker
Bladerdeegtaartje
Candico
Mousse van witte chocolade
Witte chocoalde
Witte chocomousse