Mousse van passievrucht
Mousse van passievrucht
Dessert
Handjes in de lucht.. want vandaag maken we mousse van passievrucht! Voor mij is dit echt het perfecte dessertje na een een lekker diner. Deze mousse is luchtig, fris en bovendien ook niet te zoet. Een perfecte afsluiter als het ware! Een nagerechtje gemaakt met een exotische vrucht verdient ook een exotische afwerking. Dus strooide ik er nog wat kokosschilfers over en legde ik er een blaadje munt bovenop. En zo krijg je met weinig moeite een spectaculair dessert. Smakelijk!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
- 6 passievruchten
- 200 ml Campina volle room
- 2 eidooiers
- 50 gr suiker
- 250 gr mascarpone
- 1/2 citroen, het sap
- kokosschilfers
- munt
Hoe maak je het?
- Snijd de passievruchten open
- Schep de pitjes in een zeefje en vang het sap op
- Houd de pitjes opzij
- Klop de room op met een handmixer
- Klop de eigelen samen met de suiker luchtig
- Voeg hier de mascarpone aan toe
- Spatel er vervolgens zachtjes de room onder
- Meng als laatste het sap van de passievruchten en het citroensap onder de mousse
- Verdeel de mousse over verschillende potjes
- Laat de mousse gedurende 3 à 4 uur opstijven in de koelkast
- Haal de mousse van passievrucht uit de koelkast
- Werk de potjes af met de opzij gehouden passievruchtpitjes, kokosschilfers en een takje munt
- Klaar!
Dit recept voor mousse van passievrucht uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.
Categorieën:
Feest
Fruit
Zuivel
Tags:
Dessert met passievrucht
Mousse van passievrucht
Passievrucht recept
Passievruchtmousse