Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

  • 6 passievruchten
  • 200 ml Campina volle room
  • 2 eidooiers
  • 50 gr suiker
  • 250 gr mascarpone
  • 1/2 citroen, het sap
  • kokosschilfers
  • munt

Hoe maak je het?

  • Snijd de passievruchten open
  • Schep de pitjes in een zeefje en vang het sap op
  • Houd de pitjes opzij
  • Klop de room op met een handmixer
  • Klop de eigelen samen met de suiker luchtig
  • Voeg hier de mascarpone aan toe
  • Spatel er vervolgens zachtjes de room onder
  • Meng als laatste het sap van de passievruchten en het citroensap onder de mousse
  • Verdeel de mousse over verschillende potjes
  • Laat de mousse gedurende 3 à 4 uur opstijven in de koelkast
  • Haal de mousse van passievrucht uit de koelkast
  • Werk de potjes af met de opzij gehouden passievruchtpitjes, kokosschilfers en een takje munt
  • Klaar!

Dit recept voor mousse van passievrucht uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Categorieën:

Feest
Fruit
Zuivel

Tags:

Dessert met passievrucht
Mousse van passievrucht
Passievrucht recept
Passievruchtmousse

Bekijk ook...

Chocolademousse

Chocolademousse waar je je lepel recht in kan zetten? Da’s niets voor mij, veel te zwaar! Ik geniet meer van een zachte en luchtige mousse zoals deze. Met melkchocolade, want…

Bladerdeegtaartjes met mousse van witte chocolade en blauwe bessen

Sweets for my sweet! Ik hield afgelopen weekend nog eens een bakdag en maakte deze bladerdeegtaartjes met een mousse van witte chocolade en blauwe bessen. Een experimentje maar na de…

Luchtige witte chocolademousse

I looooove chocolademousse maar wel op één voorwaarde: hij mag niet te zwaar zijn. Zo’n mousse die als een blok beton op je maag valt, daar ben ik geen fan…

Mascarponemousse met Italiaanse amandelkoekjes

Geen dessertjes eten in januari want feestdagen, want goede voornemens, want … . Daar doe ik niet aan mee! Door het hele jaar door evenwichtig en gezond te eten moet…