Spring naar de inhoud

Pizza als ontbijt? Wat een feest! Deze mini ontbijtpizza’s passen perfect bij een heerlijke brunch en zijn ideaal om een restje ham en wat eitjes in op te werken! Als basis gebruik ik geen tomatensaus maar wel zure room. Verder gebruik ik net zoals bij klassieke pizza’s goed wat gemalen kaas en toppings zoals ham en stukjes tomaat. Om helemaal in ontbijtsfeer te komen werk ik de helft van de pizzaatjes af met een eidooier. Wanneer je ze ongeveer 12 minuutjes bakt in de oven zullen de dooiers nog mooi vloeibaar zijn. Heb je liever dat het eigeel helemaal gestold is? Laat de ontbijtpizza’s dan enkele minuutjes langer bakken. De overige pizza’s beleg ik met plakjes avocado. Zo is er voldoende variatie en wat wils voor iedereen!

Mini ontbijtpizza’s

Nodig? (Voor 8 stuks)

  • 8 kant-en-klare mini pizzadeegjes
  • 2 el zure room
  • 100 gr gemalen kaas
  • 2 sneetjes Aoste ontvette kookham
  • 8 kerstomaatjes
  • 4 eitjes
  • 1 avocado
  • Enkele blaadjes basilicum
  • Peper – zout

Hoe?

  • Leg de pizzadeegjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bestrijk ze met een dun laagje zure room
  • Bestrooi ze met een laagje gemalen kaas
  • Snijd de kookham en de kerstomaatjes in blokjes
  • Strooi over de pizzaatjes
  • Breek de eitjes in een kommetje
  • Verdeel vier eidooiers en een beetje van het eiwit over vier pizza’s
  • Kruid alle pizza’s nog met peper en zout
  • Bak ze gedurende 12 à 15 minuten op 220 graden in de oven
  • Snijd de avocado in plakjes
  • Verdeel plakjes avocado over de pizzaatjes zonder ei
  • Werk de ontbijtpizza’s nog af met enkele blaadjes basilicum
  • Klaar!

Deze mini ontbijtpizza’s uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!