Spring naar de inhoud

Onlangs kreeg ik een grote zak grote, blozende appels cadeau en daar was ik uiteraard héél blij mee. Ik maakte al eens appelbeignets, appelbrood en apfelstrudel klaar maar deze keer ging ik voor een overheerlijke Normandische appeltaart, een variant op de klassieke versie.

Nodig?

  • 4 appels
  •  1 vel kruimeldeeg
  • 1 ei
  • 50 gram suiker
  • 75 millilliter room
  • 1 koffielepel kaneel

Hoe?

  • Schil de appels
  • Verwijder het klokhuis met een appelboor
  • Snijd de appels in kleine stukjes
  • Rol het vel kruimeldeeg uit
  • Leg het in een bakvorm
  • Druk de randen goed aan
  • Prik met een vork enkele keren in de bodem
  • Bestrooi de bodem met een lepel suiker
  • Spreid de appelblokjes uit over het deeg
  • Zet de taart 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Meng de room met de suiker, het ei en het kaneelpoeder
  • Klop lichtjes op met een vork
  • Haal de taart na een half uur uit de oven
  • Overgiet de appelblokjes met het roommengsel
  • Plaats de taart opnieuw 15 minuten in de oven
  • Haal de taart voorzichtig uit de bakvorm
  • Laat even afkoelen
  • Serveer met een bolletje kaneel- of vanille-ijs!
  • Klaar!