Spring naar de inhoud

Geen dessertjes eten in januari want feestdagen, want goede voornemens, want … . Daar doe ik niet aan mee! Door het hele jaar door evenwichtig en gezond te eten moet er ook in januari wel eens een dessertje afkunnen vind ik! Daarom presenteer ik jullie vandaag mijn mascarponemousse met Italiaanse amandelkoekjes. Snel gemaakt en super lekker. Zeker met een tasje koffie erbij! Hmmm..

Mascarponemousse met Italiaanse amandelkoekjes

Nodig?

  • 2 eieren
  • 75 gr fijne kristalsuiker
  • 200 ml Campina volle room
  • 200 gr mascarpone
  • 1 doosje Italiaanse amandelkoekjes
  • 1 tas sterke koude koffie

Hoe?

  • Doe de room in een grote kom en klop op
  • Splits de eieren
  • Klop het eiwit op tot stijve pieken
  • Doe in een andere kom de eigelen samen met de suiker en klop wit
  • Meng de mascarpone onder het mengsel van eigeel en suiker
  • Voeg daarna de room toe en als laatste het opgeklopt eiwit
  • Doe de mascarponemousse in een spuitzak
  • Dompel de amandelkoekjes onder in de koude koffie
  • Leg ze op de bodem van de glazen potjes
  • Vul de potjes op met de mascarponemousse
  • Werk af met extra verkruimelde amandelkoekjes
  • Klaar!