Spring naar de inhoud

Vandaag heb ik weer een nieuw herfstig receptje voor jullie in de aanbieding! Eentje waarin ik een nieuw product uittestte, namelijk Dindesse kalkoenspek. Kalkoenspek? Jazeker! Het ziet eruit zoals het spek dat we allemaal kennen maar bevat een pak minder vet. Slechts 5% om precies te zijn terwijl dat bij ander spek toch al snel oploopt tot 20%. Qua smaak moet het kalkoenspek gelukkig niet inboeten wordt mij verteld. Tijd om het eens uit te proberen! Het kalkoenspek van Dindesse dat verkijgbaar is in kleine reepjes of in plakjes en vind je onder andere bij Albert Heijn. Ik maakte er een herfstige pasta met bospaddenstoelen en kruidenkaas mee. Super lekker!

Nodig? (voor 4 personen)

  • 350 gr linguine
  • 140 gr Dindesse kalkoenspekreepjes
  • 500 gr bospaddenstoelen, in plakjes
  • 400 ml room
  • 100 gr kruidenkaas
  • fijngehakte peterselie
  • peper – zout
  • Parmezaanse kaas

Hoe?

  • Kook de linguine gaar in gezouten water
  • Bak de kalkoenspekreepjes krokant
  • Voeg vervolgens de champignonplakjes toe
  • Roerbak enkele minuutjes
  • Overgiet vervolgens met de room en voeg de kruidenkaas toe
  • Breng op smaak met peper, zout en fijngehakte peterselie
  • Giet de pasta af en meng deze onder de saus
  • Werk af met geraspte Parmezaanse kaas
  • Klaar!

Oordeel?

Het kalkoenspek van Dindesse is inderdaad heel lekker van smaak. Het bakt mooi krokant in de pan en er komt beduidend minder vet uit gelopen dan bij ander spek. Ik vind het een heel fijne ontdekking dus. Net zoals gewoon spek kan je de reepjes en plakjes kalkoenspek naar hartenlust combineren in verschillende gerechtjes. Zeker zelf eens proberen dus!

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Dindesse.