Spring naar de inhoud

Dit pastareceptje is er eentje dat al geruime tijd meegaat. Het dateert nog van mijn studententijd (en ja, dat is al eventje geleden..)! Op kot was mijn keukentje niet zo groot dus koos ik vaak voor simpele gerechtjes maar probeerde ik er toch op te letten dat ik elke dag voldoende, verschillende groenten at. En zo ontstond deze pasta met kip, curry en groentjes die al snel een vaste waarde werd in mijn ‘kotmenu’. Qua veggies kan je echt bijna alles gebruiken, ik koos deze keer voor rode en oranje paprika, een courgette en champignons maar kijk gerust naar wat je nog in jouw frigo kan vinden. Ook wortel, broccoli en kerstomaatjes zijn bijvoorbeeld heel lekker in deze pasta! En de kip, die kan je nog vervangen door scampi voor een lekkere variant op dit recept. Eet smakelijk!

Pasta met kip, curry en groentjes

Nodig? (voor 4 personen)

  • 1 rode puntpaprika
  • 1 oranje puntpaprika
  • 1 courgette
  • 250 gr champingons
  • 2 kleine kipfilets
  • 400 gr pasta (tagliatelle)
  • 1 potje Boursin Cuisine met knoflook en fijne kruiden (240 gr)
  • 2 el currypoeder
  • fijngehakte peterselie
  • peper – zout
  • olijfolie

Hoe?

  • Snijd alle groentjes fijn
  • Snijd de kipfilets in blokjes
  • Bak de blokjes kip aan in een scheutje olijfolie
  • Voeg vervolgens de groentjes toe
  • Laat ze een vijftal minuutjes meegaren
  • Breng gezouten water aan de kook
  • Kook er de pasta in al dente
  • Meng de Boursin en de curry onder de groentjes en de kip
  • Voeg eventueel een lepeltje kookwater van de pasta toe als de saus te dik is
  • Kruid met peper en zout
  • Giet de pasta af en meng deze onder de saus
  • Verdeel over verschillende bordjes
  • Werk af met fijngehakte peterselie
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Boursin.