Spirelli met rode pesto en aubergine

Spirelli met rode pesto en aubergine
Hoofdgerecht

Wat eten we vandaag?! Een lekker pastagerechtje: spirelli met rode pesto en aubergine. Een heerlijke combo. En die rode pesto? Die maken we gewoon zelf want dat is absoluut niet moeilijker en veel lekkerder dan pesto uit een potje! Zelf ook eens proberen? Het recept vind je hieronder! Smakelijk!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
- 1 aubergine
- 400 gr spirelli
- Entremont geraspte kaas voor pasta
- Verse basilicum
- Olijfolie
Voor de rode pesto
- 20 blaadjes verse basilicum
- 75 gr ricotta
- 125 gr kerstomaatjes
- 50 gr pijnboompitten
- 75 gr Entremont geraspte kaas voor pasta
- 2 el tomatenconcentraat
- 50 ml olijfolie
- Peper – zout
Hoe maak je het?
- Snijd de aubergine in kleine blokjes
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan op het vuur
- Bak er de blokjes aubergine krokant in
- Doe alle ingrediënten voor de rode pesto in de foodprocessor
- Mix glad
- Kook de spirelli al dente in gezouten water
- Giet af maar hou een kopje kookvocht bij
- Meng de pasta onder de pesto en voeg ook de aubergineblokjes toe
- Doe er nog enkele lepeltjes kookvocht van de pasta onder
- Verdeel de pasta over bordjes
- Werk nog af met extra gemalen kaas en een blaadje verse basilicum
- Klaar!
Dit recept voor spirelli met rode pesto en aubergine uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Entremont.
Categorieën:
Pasta
Vegetarisch
Tags:
Pasta met pesto
Pasta pesto vegetarisch
Pesto met tomaat
Rode pesto maken
Rode pesto saus