Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

  • 1 kleine bloemkool
  • 50 gr boter
  • 1 snee Charles mosterdspek
  • 1 el hazelnootjes
  • Enkele blaadjes peterselie
  • Peper – zout – nootmuskaat

Hoe maak je het?

  • Snijd de bloemkool in roosjes
  • Kook de bloemkoolroosjes gaar in gezouten water
  • Giet ze af en doe ze in de blender samen met de boter, peper, zout en nootmuskaat
  • Mix tot een gladde crème
  • Snijd het mosterdspek in blokjes
  • Rooster de hazelnoten in een droge pan en hak ze fijn
  • Vul de aperoglaasjes met de bloemkoolcrème
  • Lepel er de stukjes mosterdspek over
  • Werk af met de fijngehakte hazelnootjes en fijngehakte peterselie
  • Klaar!

Dit recept voor bloemkoolcrème met mosterdspek uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Charles.

Categorieën:

Feest
Vlees

Tags:

Bloemkoolmousse
Crème van bloemkool
Hapje van bloemkool
Mosterdspek

Bekijk ook...

Aspergerolletjes met kalkoen en honing-mosterddressing

Ben je op zoek naar een verfijnd hapje dat jouw feesttafel naar een hoger niveau tilt? Deze aspergerolletjes met kalkoen en honing-mosterddressing zijn een absolute aanrader! Het perfecte samenspel van…

Pokébowlglaasjes met kingkrabsalade

Ben je op zoek naar een indrukwekkend gerechtje dat perfect is voor een feestje, een etentje, of gewoon een bijzonder moment voor jezelf? Deze pokébowlglaasjes met kingkrabsalade combineren het beste…

Pastrami tonnato

Als je houdt van klassiekers met een verrassende twist, dan is Pastrami Tonnato een gerecht dat je zeker wilt proberen. Deze moderne variant op de traditionele Italiaanse Vitello Tonnato combineert…

Peperkoektoastjes met oma’s koek en witloof

Op zoek naar een origineel en verrassend hapje voor de feestdagen? Deze peperkoektoastjes met oma’s koek en witloof zijn dé perfecte balans tussen zoet en hartig, ideaal om je gasten…